Mursa se oprašta od lige, Brođanke od sezone, a Plamene se bore za poziciju u doigravanju

Osnovni dio Premijer ženske lige došao je svome kraju, ostalo je odraditi još samo jedno kolo nakon kojeg četiri najbolje ekipe lige idu u borbu za naslov prvaka. Što se slavonskih ekipa tiče među te četiri je požeški Plamen, ostanak je osiguran što se tiče Broda na Savi, dok turbulentna sezona osječke Murse završava na najgori mogući način – selidbom u niži rang.

Oglas

Mursa je u posljednjem kolu na gostovanju u Splitu, da je drugi dio sezone odrađena samo pristojno mogla je to biti utakmica za spas, no kako se u Mursi dosta toga “raspalo” ovo je samo mučno odrađivanje posla. Prava je šteta da grad poput Osijeka već dugi niz godina ne može posložiti klub koji će biti u vrhu ženske košarke jer sve preduvjete za to ima, očigledno sve osim skupine odgovornih ljudi koji su spremni žrtvovati nešto vremena i volje da bi ljudima od struke pripremili teren da klub bude na razini na kojoj bi morao biti.

Oglas

Brod na Savi je mirno uplovio u luku ostanka, večeras će protiv Šibenika pokušat to i završiti na pobjednički način u svom Vijušu. Dolaskom dvije Amerikanke brodska mladost je dobila pravi oslonac i u drugom dijelu sezone uz senzacionalnu pobjedu nad Medveščakom mirno odradila sve zadatke i već može razmišljati o novoj sezoni u Premijer ligi.

Oglas

Plamene su si same natovarile puno posla do kraja sezone. Jučer su lakoćom slavile na zaostalom gostovanju u Puli, dok ih sutra čeka jedna od najvažnijih utakmica sezone. A takvih će biti još u travnju za Englmanovu ekipu. U nedjelju Plamen gostuje kod Trešnjevke, dok se samo nešto ranije u istoj dvorani na Pešćenici igra i drugi veliki derbi Premijer lige nakon kojih ćemo saznati konačni raspored u doigravanju za prvaka. Isti kvartet, Plamen, Ragusa, Trešnjevka i Medveščak će se tjedan dana kasnije okupiti u Požegi i kroz dva dana odlučiti o prvom trofeju sezone, onom za pobjednika Kupa Ružice Meglaj Rimac. Nakon dugo godina Premijer liga nema unaprijed poznatog pobjednika, sve četiri ekipe su vrlo kvalitetne, sve četiri računaju na – oba trofeja!

Što se tiče posljednjeg kola zaista je “milijun” kombinacija. Ono što je poznato je da je Plamen bolji od Medveščaka a lošiji od Raguse u međusobnom skoru, od Medveščaka bolji doslovno za poen, od Dubrovkinja lošiji za 3. No dok se nedjeljni dvoboji ne završe previše je kombinacija, najbolje bi bilo da slave Plamen i Medveščak, tada bi Plamene sigurno osvojile iznimno vrijednu čelnu poziciju koja donosi prednost domaćeg terena, ukoliko se to ne dogodi onda nastaje pravi eldorado za matematičare…

Evo  rasporeda 22. kola Premijer ženske lige Hrvatske:

  • Slavonski Brod: Brod na Savi – Šibenik, 2. travnja, ŠD “Vijuš”, početak u 19 sati
  • Zagreb: Zagreb – KAŽL, 2. travnja, ŠSD “Boško Božić Pepsi” Trnsko, u 16 sati
  • Split: Split – Mursa Osijek, 2. travnja, SC Gripe, u 15 sati
  • Zagreb: Medveščak – Ragusa, 3. travnja, ŠŠD “Peščenica”, u 16 sati
  • Zagreb: Trešnjevka 2009 – Plamen Požega, 3. travnja, ŠŠD “Peščenica”, u 19 sati
  • Pula: Pula Moviter – FSV, 4. travnja, SC Mirna – Pattinaggio, u 18:30 sati