Mursa gazi, Zlaju puca inspiracija

Nogometaši Murse za sada odlično guraju u tek započetoj sezoni Lige NS Osijek, iz dva nastupa skupili su maksimalnih 6 bodova, a sljedećeg vikenda igraju derbi protiv BSK-a koji ima isto tako savršen start. Na facebook stranici Murse nadahnutu objavu napisao je predsjednik Zlatko Koščević koji je ostao fasciniran s nekoliko trenutaka na dvoboju njegove momčadi protiv Laslova. Naravno da je šteta da se ovaj edukativni tekst ne pročita što više puta pa ga prenosimo u cijelosti:

Danas su naši seniori odigrali utakmicu 2. kola Lige NS (napokon skupljeni) te u pitoreksnom Laslovu pobijedili istoimenog domaćina sa 4:0.
Utakmica se po vrućem i teškom vremenu odigrala na Estadio Bekeščaba Beton Roudu.
Stručnjaci iz Nexe grupacije bi trebali doći vidjeti šta je beton.Oni ležeći policajci i krateri još od 91 našem plemenitom veznom redu uopće nisu pravili problema u organizaciji igre. Ne bismo je imali ni ovako ni onako.
Nakon prečke i par mrtvačkih šansi uvukla nam se nervoza, jedan nam igrač izlazi iz igre zbog nekog aduktora, drugi zbog konektora a treći jer je isčašio jebački prst. No ukazao se Nikola Chardoney berba 83. god. Ćuk koji nas je slobodnjakom doveo u prednost, kojom odlazimo na halbcajt.
U drugo poluvrijeme ulazimo preko Sebastijana Kurtza te izluđujemo inače smirenog headcoucha Dražena Apaurina Husića, koji je 9 puta šutnio bočice, 4 puta skinio majicu pokušavajući ući u igru, 17 puta se uhvatio za glavu, 73 puta rekao: “vidi ovo” i 6 puta došao u latentni sukob sa mojom veličinom. Nakon što je Nikola Chukinjo majstorijom povisio na 2:0 tenzije su se smirile. Više nismo pričali. Utakmicu smo priveli mirno kraju uz još jedan zgoditak Nikolausa iz penaltika i uz autogol domaćina.
Treba istaknuti osim strijelca tri gola još Jasmina Alkeramičara Lujića i Gabriela Batistuttu Ortegu Hansa Ditriha Genšera Vilalobosa Sužnjevića, koji je odigrao, nakon što je ušao vrlo dobru partiju.
Domaćinu hvala na sportskoj i fer igri, a posebno na vodi koju nismo dobili ni na poluvremenu ni na kraju tekme. Nema veze, nismo bili žedni jedino što su mi se usta zalijepila kao da sam isisao ono Superglu ljepilo. Kad smo došli u naš klub prikopčao sam se na crijevo od veš mašine jer je Pljoki taman iskuhao neke štucne.
Sudačka trojka iskusno i rutinski odradila posao. Kako i ne bi kad linijski imaju dresove sa znakom Fudbalskog saveza Jugoslavije.
Ivan Kamikaza Stazić me je ponovo doveo u predinfarktno stanje, istrčavanjem na jednu loptu, među one borove uz cestu što vodi do stadiona.
Slijedeće kolo, novi derbi, stiže nam vodeći NK BSK Beketinci.