/Mršavi bod doveo Cibaliju na rub ponora JOŠ JE 9 BODOVA U IGRI
cibalia istra marijana

Mršavi bod doveo Cibaliju na rub ponora JOŠ JE 9 BODOVA U IGRI

Cibalia je u drugom subotnjem susretu u sklopu 33. kola HT Prve lige, u dvoboju začelja, ugostila Istru 1961 s kojom je odigrala 1:1. Marko Dabro pobrinuo se za domaće vodstvo već u petoj minuti utakmice, no do odlaska na odmor Bady poravnava rezultat. U nastavku susreta mreže se više nisu zatresle te su momčadi s dna ljestvice podijelile prvenstvene bodove. Istra 1961 tako sada ima 26 bodova, a Cibalia, koja se nalazi na posljednjem mjestu, njih 25.

Utakmica je otvorena na najbolji mogući način, jurnula je Rupnikova momčad naprijed i sjajnim Dabrinim potezom došla do vodstva. Na žalost ono što je Rupnik rekao nakon Rudeša ovoga puta se dogodilo. Možeš dobiti gol šutom izvana a ne da igrač ostane sam pa 5 metara. Brazilac je sjajno potegao u 40. minuti, majstorski pogodio i izjednačio. U nastavku su nebeskoplavi pokušavali, dali maksimum ali jednostavno nije išlo. Istra je došla po bod i znala je kako ga obraniti. Remi je to s okusom poraza jer sada je Cibalia u vrlo neugodnoj situaciji i objektivno je prvi kandidat za ispadanje. Još je 9 bodova u igri, nije izgubljena situacija, no da je jako teška – definitivno jest.

– Ne mogu biti zadovoljan bodom, vijali smo pobjedu i ostali bez nje. Poveli smo vrlo rano i onda se povukli, ne mogu to drugačije objasniti nego psihološkim pritiskom. Vikao sam, galamio da se nastavi kako smo počeli ali je nesvjesno došlo do povlačenja. Ne mogu ništa zamjeriti dečkima, dali su maksimum. Znali smo da Istra ima više pojedinaca koji mogu proći 1 na 1, mi smo to pokušali zaustaviti markiranjem, pokušali dobiti bitku u skoku ali ni tu nismo bili na razini na kojoj sam mislio da možemo biti. Nisam zadovoljan bodom, ali moramo nastaviti raditi i vjerovati da možemo do ostanka – izjavio je Davor Rupnik nakon utakmice.

Težak je posao pred Rupnikom i njegovom momčadi, sigurno će dati svoj maksimum u sve tri utakmice, a sada je jasno da barem jednu moraju pobjediti da bi bili u bilo kakvoj šansi za ostanak, s tim naravno da Istra ne osvoji više od jednog boda..

Foto: Marijana Vojnić

Podijeli
  •  
  •  
  •