Motičina je opasno živjela ali je izborila 1. ŽNL

Jučer je u Širokom Polju odigran uzvratni susret kvalifikacija za popunu 1. ŽNL između Hajduka i Motičine koja je donijela veliku prednost od 4:1 iz prvog dvoboja.

Oglas

HAJDUK (ŠP) – MOTIČINA 2:0 (1:0)

Oglas

Strijelci: Stjepan Gurdon (10′), 2:0 Stjepan Đambić (67′)

Oglas

HAJDUK (ŠP): Ivić, Blažević (84. Ognjenović), Blažeković, Ljubić, Petrušić (41. Stjepan Đambić), Šarić, Drmić, Gurdon, Bošković, Mišetić, Labak

MOTIČINA: Boljkovac, Stuparić, Kovačević, Brus, Batrac, Mateo Slivečko, Knežević, Šulava, Torčić (73. Peršić), Mikola (67. Dominik Stuparić), Kubaša (90. Bodo)

Iako se činilo da ima nedostižnu prednost Motičina je bila blizu da sve prokocka i ostane bez 1. ŽNL. Hajduk je odigrao odličnu partiju, ovoga puta obrana je odradila svoj posao na pravi način, a samim tim otvorila se prilika za preokret, posebice kada je Stjepan Gurdon u ranoj fazi utakmice donio početnu prednost, to je dalo domaćinu mirnoću, imali su vremena za postići još dva gola koja bi im uz sačuvanu mrežu donijelo promociju. U 67′ stvari se do kraja kompliciraju, Stjepan Đambić pogađa za 2:0 i donosi potpunu neizvjesnost u posljednjih 25 minuta igre. Napadali su domaći, stvorili 3 odlične prilike, no Boljkovac i društvo su se ipak obranili i uz puno muke sačuvali donesenu prednost pa će se sljedeće sezone u Motičini igrati prvoligaški nogomet.