Moslavina u novom ruhu – otvoren teren s umjetnom travom u Kutini

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, otvorio je novo igralište s umjetnom travom HNŠK Moslavina u Kutini.

Oglas

Prvi čovjek krovne organizacije hrvatskog nogometa predvodio je delegaciju HNS-a, koju su činili i članovi Izvršnog odbora Nenad Horvatić, ujedno i predsjednik Komisije za infrastrukturu, Darko Raić Sudar i Davor Ivić, ujedno i predsjednik Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, voditeljica infrastrukture Andrea Dokuš i voditelj odjela za marketing Ante Cicvarić, a svečanom otvaranju prisustvovali su i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pročelnik njegova Ureda i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Kutine Robert Kolenc, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, predsjednik HNŠK Molsavina Tomislav KojundžićMiljenko Sakoman ispred izvođača radova Maxmara Grupe d.o.o. te tehnički tajnik Nogometnog saveza Županije sisačko-moslavačke, Vlado Svilokos.

Oglas

“Drago mi je da u Kutini otvaramo osamnaesti teren s umjetnom travom, uvjeren sam da ćemo se i u budućnosti radovati ovakvim aktivnostima, ulagati u infrastrukturu i sufinancirati terene s umjetnom travom u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujem da će ovaj teren puno značiti klubu i pogotovo djeci koja ovdje treniraju, najveće zasluge za realizaciju ovog projekta pripadaju Davoru Iviću, koji je inzistirao na postavljanju umjetne trave, a mi u HNS-u smo u datom trenutku donijeli konačnu odluku. Hvala Davoru, hvala ljudima iz Grada Kutine i Županije sisačko-moslavačke. Nadam se da će na ovom terenu stasati novi Modrići i Rakitići, vjerujem da će on biti i poticaj dodatnog razvoja ženskog nogometa te da budućnost nogometa na ovom području neće biti upitna”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa, Marijan Kustić.

Oglas

“Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu što je prihvatio nominaciju za izgradnju upravo ovog terena HNŠK-a Moslavina, a članovima Izvršnog odbora što su podržali ovaj projekt. Ovim terenom dobivamo ono što ovom kraju treba, ovaj teren će mnogim moslavačkim klubovima olakšati treniranje i odigravanje utakmica u neregularanim uvjetima tijekom zimskog razdoblja. Ovo je kapitalno ulaganje HNS-a od skoro dva i pol milijuna kuna, ali i značajno ulaganje Grada Kutine po pitanju pripreme podloge za postavljanje umjetne trave. Prije 18 godina na ovom mjestu je izgrađen prvi teren s umjetnom travom na našem području i sad smo ga odlučili obnoviti. Hvala predsjedniku Marijanu Kustiću koji je prepoznao važnost ovog projekta”, istaknuo je Davor Ivić.

“Projekt umjetne trave zaista je bitan za HNŠK Moslavinu jer svakodnevno u našu školu nogometa koja broji 270 članova. Novo igralište s umjetnom travom zaista nam je potrebno, zbog treninga i utakmica, a pogotovo zbog novih naraštaja koji dolaze. Kao predsjednik kluba zaista sam zahvalan Hrvatskom nogometnom savezu na čelu s Marijanom Kustićem, odnosno Davoru Iviću ispred Županijskog nogometnog saveza te Robertu Kolencu ispred Grada Kutine, drago mi je da smo projekt uspjeli sprovesti u djelo u ovoj godini”, rekao je Tomislav Kojundžić.

“Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu i Nogometnom savezu sisačko-moslavačke županije koji su prepoznali Grad Kutinu i značaj ovakve investicije. Na ovom igralištu trenirat će i igrati više od 200 djece, ali i seniori i igrači ostalih lokalnih klubova. Naravno, treba spomenuti i Športski centar koji je bio jedan od provoditelja ovog projekta. Ova će se investicija sigurno isplatiti i zaista smo zahvalni na tome”, poručio je Robert Kolenc.

“Na području naše županije još uvijek se bavimo posljedicama razornog potresa pa nas raduju ovakve investicije i najava izgradnje novih nogometnih terena. Poslije potresa željeli smo najprije obnoviti škole, ali na isti način pristupili smo sanaciji svih onih popratnih sadržaja, posebno nogometnih terena jer znamo da je nogomet ipak najvažnija sporedna stvar na svijetu i okuplja najveći broj naših mladih. Čestitam svim akterima koji su zaslužni za realizaciju ovog projekta, radujemo se budućim projektima i novoj infrastrukturi koju HNS razvija na području cijele Hrvatske, kao i uspjesima svih hrvatskih reprezentacija”, rekao je Mihael Jurić.

Ove godine su, osim u Kutini, već otvoreni novi tereni s umjetnom travom u Kustošiji, Krapini, Metkoviću i Novom Marofu, nakon što su u 2021. godini otvoreni hibridni tereni u Splitu, Varaždinu i Šibeniku te tereni s umjetnom travom u Dugopolju, Pakracu, Rabu te na zagrebačkim Ravnicama.

Izvor HNS