/MOK Mursa Osijek u doigravanju protiv OK Sisak PRVI SUSRET IGRA SE 7. TRAVNJA U SISKU
mok mursa osijek

MOK Mursa Osijek u doigravanju protiv OK Sisak PRVI SUSRET IGRA SE 7. TRAVNJA U SISKU

Jedini slavonski predstavnik u elitnom razredu muške odbojke MOK Mursa Osijek prvi dio prvenstva završio je na 5. mjestu, te će u doigravanju odmjeriti snage sa Siskom.

Sisak nije najbolji izbor za Osječane, no s obzirom na one koji su bili potencijalni protivnici, ipak su daleko najbolji. Siščani su igrali u prvoj skupini, među 4 najbolje momčadi u državi i ostali uvjerljivo posljednji. Forma im je loša koliko se to može uzeti kao mjerilo jer su stalno igrali protiv najboljih, a posljednji puta su slavili u davnom susretu 4. kola po skupinama kada su pobjedili Centrometal.

Za razliku od njih Osječani su dosta mirno osvojili drugu skupinu sa 22 boda na računu, i već sada je sezona za naše predstavnike uspješna, a nadamo se da tu nije kraj, da MOK Mursa može i do polufinala. U aktualnoj sezoni ova dva kluba su se susrela dva puta, a i u Sisku i u Osijeku slavio je Sisak identičnim rezultatom 3:1. Nadamo se da će ovoga puta biti potpuno drugačije, forma obje ekipe daje nam pravo za očekivati da će Osječani to odraditi dobro i probiti se među 4 najbolja u prvenstvu gdje su bili i u kupu.

Prvi susret u Sisku dalekog 10. listopada krenio je odlično za Mursu, prvi set je osvojen rezultatom 25:21, u drugom velika borba i drama da bi ga na žalost osvojili domaćini 31:29, a to kao da je slomilo Osječane te domaćin vrlo lako privodi meč kraju, a Mursa ukupno u ta dva seta osvaja 26 poena. Uzvrat u Osijeku nije ponudio revanš za poraz nego novo slavlje Siska. Ponovno jedan susret u kojem je sve moglo otići i na drugu stranu, nekoliko poena je prevagnulo na stranu gostiju, a kulminiralo je u posljednjem, 4. setu kada su slavili 27:25. Ova dva susreta jasno pokazuju da je riječ o dvije kvalitetom podjednake momčadi, detalji će odlučiti, a obje momčadi imaju još 10ak dana za kvalitetnu pripremu za ova dva ili tri dvoboja.

Podijeli
  •  
  •  
  •