/MOK Mursa očekivano poražen u Kaštelama, MOK Borovo slavio protiv Karlovca
MOK Željezničar Osijek

MOK Mursa očekivano poražen u Kaštelama, MOK Borovo slavio protiv Karlovca

U 1. A ligi odbojkaša slavonski predstavnici imali su polovičan učinak. MOK Mursa Osijek nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor vodećoj momčadi lige MOK Mladost Marina Kaštela dok je MOK Borovo – Vukovar u zanimljivom susretu slavio 3-0 pobjedu protiv OK Karlovca.

U susretu bez natjecateljskog naboja Mladost je pokazala da su najbolja odbojkaška momčad u državi i sa uvjerljivih 3-0 nadjačali Osječane. Po setovima bilo je to vrlo uvjerljivo – 25:12, 25:17 i 25:13 ali to je zaista ne važan poraz, ono pravo za Mursu kreće sljedećeg vikenda kada se u novoformiranoj skupini sastaju sa OK Goricom.

MOK Borovo Vukovar je upisao vrlo bitnu poruku protiv OK Karlovca jer su Karlovčane preskočili u novoj skupini. Utakmica je bila ravnopravna, ali srećom spretniji su bili Vukovarci 27:25, 25:19 i 25:22.

Mursa predvodi kolonu u skupini 2 sa 10 bodova koliko ima i OK Šibenik, dok su Gorica i Rovinj na 8 bodova. Cilj je izbjeći posljednje dvije pozicije što realno Osječanima ne bi smio biti problem u ovoj konkurenciji. Do kraja prvenstva sa svim klubovima igraju dvije utakmice.

Skupina 3 u kojoj natjecanje nastavlja HOK Borovo Vukovar nedodirljiva je momčad MOK Rijeke sa 16 prenesenih bodova, Vukovarci su drugi sa 9 bodova a jedan manje prenose Karlovčani, dok je četvrta momčad u skupini OK Varaždin Volley sa 3 boda. U sljedećem kolu Vukovarci gostuju kod MOK Rijeke a nakon toga kreće borba za drugu poziciju.

U 2.A ligi istok nedodirljivi OK Željezničar je rutinski odradio posao protiv Valpovke i još jednom pokazao da je kvalitetom daleko od ostatka lige u kojoj se natječu. Utakmica je bila jednosmjerna ulica od početka do kraja što najbolje oslikava rezutat – 25:9, 25:17 i 25:18.

Danas se igraju dvije utakmice, u 17,00 sati MOK Brod dočekuje MOK Vukovar a sat vremena kasnije na parket će MOK Borovo – Vukovar i MOK Mursa-Osijek II.

 

 

Podijeli
  •  
  •  
  •