/MOK Mursa i Borovo – Vukovar kreću u novim skupinama MURSA GOSTUJE U GORICI A BOROVO U RIJECI
MOK Mursa

MOK Mursa i Borovo – Vukovar kreću u novim skupinama MURSA GOSTUJE U GORICI A BOROVO U RIJECI

Prvenstvo u 1.A ligi odbojkaša ulazi u drugu fazu kada se podijelilo u 4. skupine prema učinku u prvom dijelu.

Slavonija ima dva predstavnika u eliti hrvatske odbojke, MOK Mursu i MOK Borovo Vukovar.

Skupina I. (gornji dom) 1.A nacionalne odbojkaške lige podijelila se u dvije „nove“ skupine (I. i II.). Tako skupinu I. čine: HAOK Mladost, OK Mladost Marina Kaštela, OK Sisak i OKM Centrometal, a Skupinu II.: MOK Mursa Osijek, OK Šibenik 91, OK Gorica te OK Rovinj. Analogno se i skupina II. (donji dom) podijelila u skupine III. i IV. Ovaj krug natjecanja igra se dvokružno, svaka momčad igra 6 utakmica, 3 kod kuće i 3 u gostima, nakon čega posljednje dvije ekipe iz skupine II. ispadaju sljedeće godine u donji dom 1. A lige a prve dvije ekipe iz skupine III. prelaze u gornji dom i u završnicu doigravanja za prvaka Hrvatske zauzimajući 7. i 8. poziciju. Nakon toga, prvih osam ekipa kreće u „knock-out“ borbu.

Mursa u prvom kolu nastavka gostuje u Velikoj Gorici kod OK Gorice, u međusobnim susretima je 1-1, u oba navrata su slavili gosti pa se nadamo sličnom raspletu i ovoga puta. Obje momčadi su u lošoj seriji, Mursa ima 3 uzastopna poraza a Gorica dva pa su se u Gorici odlučili za promjenu trenera pred nastavak prvenstva pa je na klupu je ponovno sjeo Nikola Jugo, koji je prošle godine napravio značajan rezultat od 9 uzastopnih pobjeda. Mursa u nastavak kreće bez velikih promjena, a vjerujemo da u aktualnoj konkurenciji ipak ne bi smjeli imati velikih problema izboriti jednu od vodeće dvije pozicije.

MOK Borovo Vukovar u skupini III. voditi će borbu sa OK Karlovcem za tu drugu poziciju na kraju koja će voditi u doigravanje. Na vrhu je Rijeka koja je u ovoj konkurenciji nedodirljiva, Borovo i Karlovac su na 9 odnosno 8 bodova a na dnu je Varaždin koji ipak nije razina ove tri ekipe i za njih će svaki osvojeni bod biti uspjeh.

U prvom kolu Borovo ide na gostovanje kod Rijeke što se čini nemogućom misijom iako prvi susret ove dvije momčadi na Kvarneru govori da se i tamo može do barem boda koji bi bio iznimno bitan. Karlovčani dočekuju Varaždin pa iako su veliki favoriti nije nemoguće da ostanu bez boda, svoju jedinu pobjedu Varaždinci su ostvarili upravo u Karlovcu, pa se nadamo da bi mogli ponoviti sličan rezultat i pomoći Borovu.

Susret Murse u Gorici igra se u subotu u 17,30 sati, a Borovo Vukovar će na parket isti dan u 17,00 sati.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •