/MNK Vinkovci u subotu igraju osminu finala kupa U VINKOVCIMA GOSTUJE BIVŠI VICEPRVAK I FINALIST KUPA HRVATSKE
MNK VINKOVCI

MNK Vinkovci u subotu igraju osminu finala kupa U VINKOVCIMA GOSTUJE BIVŠI VICEPRVAK I FINALIST KUPA HRVATSKE

U subotu sa početkom u 19,00 sati u vinkovačkoj sportskoj dvorani Lapovci u osmini finala kupa gostuje MNK Kijevo iz Knina.

Nakon slavlja u finalu regionalnog kupa protiv MNK Male mljekare iz Valpova, MNK Vinkovci su se plasirali u nacionalnu završnicu kupa u kojoj im je ždrijeb donio slavnog, ali prolaznog protivnika.

Da podsjetimo tko je i što je MNK Kijevo – Najveći doseg kluba je ulazak u finale doigravanja nakon što su regularni dio sezone završili na prvom mjestu. U Kninskoj dvorani 14. lipnja 2011. izgubili su od Brodosplit Inženjeringa, nakon produžetka u trećoj utakmici. Drugi veliki doseg je polufinale kupa u sezoni 2010./11. kada su ispali od Uspinjače 31. ožujka sa rezultatom 6-1, nakon što su prvu utakmicu u Kninu dobili sa 6-2.

Danas je MNK Kijevo ipak daleko od te razine, igraju 2. HMNL Jug gdje zauzimaju 7. poziciju od 12 klubova s omjerom 5-1-5, tako da Vinkovčani sasvim sigurno mogu iz ova dva dvoboja izaći kao pobjednici.

Klub je svim ljubiteljima futsala pripremio zanimljiv program čitavo posljepodne na Lapovcima tako da se već u 16.15 kreće sa prijateljskom utakmicom veterana Mnk Vinkovci i Mnk Kijevo- Knina. Slijedi mini turnir klinaca rođenih 2005. godine, a sudionici su Hnk Cibalia, Hnk Vinkovci, Škola nogometa Lučić i Hnk Dinamo Vinkovci. I na kraju od 19.00 nas čeka glavni događaj – osmina finala nacionalnog kupa između Vinkulje i Kijevo-Knina. Ulaz za cijelu večer je simboličnih 10 kn a djeci je ulaz slobodan. Svim posjetiteljima biti će na raspolaganju i šank sa osvježavajućim napitcima i grickalicama.

Oni su za nas poprilična nepoznanica, koliko imamo informacija da igraju sa dosta mladom ekipom, teško je bilo što prognozirati ali nadamo se prolasku i odlasku na završni turnir najboljih 8. Mislim da smo ipak mi lagani favoriti, ali teren će najbolje pokazati kakav je odnos snaga. Mi smo doveli nekakva pojačanja, nemamo ozljeđenih ali smo ostali bez Mijokovića, Rubića i Ančića koji su krenuli u pripreme sa Cibaliom – rekao nam je Mario Matanović trener MNK Vinkovaca.

Kompletni parovi 1/8 finala kupa:mijoković rubić

MNK CRNICA – Šibenik-MNK NACIONAL ZAGREB
MNK FUTSAL DINAMO – MNK SQUARE Dubrovnik
MNK VINKOVCI -MNK KIJEVO -KNIN
MNK VRGORAC -MNK USPINJAČA – Zagreb
MNK POTPIĆAN 98 – MNK PORTO TOLERO – Ploče
MNK OSIJEK KELME -MNK MEJAŠI – Split
MNK PETRINJČICA Petrinja-MNK NOVO VRIJEME – Makarska

 

Podijeli
  •  
  •  
  •