MNK Jakšić i dalje vlada na gradačkom turniru

Jučer je u Gradcu održan Memorijalni turnir Tomislav Šedevi i Ivica Zeba kojeg je po treću put u nizu osvojila ekipa MNK Jakšić pobijedivši u finalu Caffe-bar Kolodvor Moby dick rezultatom 5:0!

Oglas

Turnir je doista bio fenomenalan, iako je nekoliko ekipa u zadnji čas odustalo od nastupa pa se za pobjedu borilo njih 25, sjajnog nogometa nije nedostajalo. Do pobjede je moglo 10ak ekipa gledajući pojedinačnu kvalitetu, no Jakšić je ipak na ovom terenu “svoj na svom”. U samom finalu Jakšić je kažnjavao svaku grešku protivnika i njihovu igru bez vratara te se tako do mogao nove titule za koju su najzaslužniji najbolji strijelac i najbolji igrač turnira Marko Grbeš i Matias Šulc. Titulom najboljeg vratara okitio se Stjepan Zeba iz drugoplasirane ekipe CB Kolodvor Moby dick. Treće mjesto osvojila je ekipa GOMBR-e koja je nakon sedmeraca bila bolja od Caffe bara Colosseum.

Oglas

Organizacija turnira bila je zaista odlična, a čitava priča okrunjena je i dobrotvornom notom, kroz donacije i sponzorstva prikupljeno je čak 60 000kn koje su proslijeđene u prave ruke već sljedeće jutro. Pojedinačnih donatora bilo je oko 200, dok su se uključile i mnogobrojne tvrtke. Super sport, AC Radić, MNK Helda, Poslovna inteligencija, GOMBR-a, Sokolovi, Vojarna 123. brigare, Grad Pleternica, županija Požeško-slavonska, Nogometni savez Požeško slavonske županije su se istaknuli po vrijednosti donacija, no svaka kuna i svaka donacija prihvaćena je s puno ljubavi i zahvalnosti, a svi koji su se uključili u ovu akciju imaju razloga za zadovoljstvo. Među spomenutih 200 donatora možda je i ružno nekoga izdvojiti, no jednostavno je nemoguće ne spomenuti Marija Nađa, mladića koji je u uniformi Hrvatske vojske radio i sa Tomislavom i sa Ivicom, odsudio je turnir i svoj honorar odbio uzeti nego ga je vratio u fond turnira, a isto je učinila i trećeplasirana GOMBR-a.

Oglas

Ova priča je jednostavno više od igre, više od turnira, više od sporta, ova priča je priča koja vraća nadu u ljude, u dobrotu, u zajedništvo!

Nogometaši Jakšića i sljedećih 365 dana će u svojim vitrinama čuvati prijelazni pehar, a sasvim sigurno brojna konkurencija će se spremati za novo izdanje Memorijalnog turnira Tomislav Šedevi i Ivica Zeba 2021. Srca punih ponosa koji je potisnuo tugu dečki iz Gradca odradili su lavovski posao, kad se nešto radi za ljude kakvi su bili Tomislav i Ivica ništa manje nije niti dozvoljeno!

Foto: Ksenija Nović