/Mladost na slavonski pogon u četvrtfinalu CEV Kupa U ČETVRTFINALU PROTIV POLJAKINJA
HAOK MLADOST

Mladost na slavonski pogon u četvrtfinalu CEV Kupa U ČETVRTFINALU PROTIV POLJAKINJA

Nakon osvojenog boda u Mađarskoj, odbojkašice zagrebačke Mladosti dostigle su četvrtfinale CEV kupa preko zlatnog seta u Zagrebu. Mladostašice su na svojim leđima do velike pobjede nosile Slavonke Katarina Pavičić, Mika Grbavica i Antonia Volmut.

Mladostašice su sjajno otvorile prvi set, nastavile furiozno i u drugom do rezultata 19:17 i nestanka struje u dvorani Doma odbojke Bojan Stranić.

Nakon 40-minutne pauze susret se nastavio, Zagrepčanke su osvojile i drugi set, no tada se bude Mađarke i vraćaju susret u egal, osvajanjem dva seta.

Odlučujući peti set uvjerljivo je otišao na stranu odbojkašica Mladosti, a pobjedu u drami zlatnog seta osigurala je raspoložena trojka Mladosti, Butigan – Pavičić – Vrbanc.

Upravo su Božana Butigan, Katarina Pavičić i Valentina Vrbanc bile najbolje u pobjedničkim redovima sa po 18 poena, a sjajna reprezentativka Butigan upisala je i 3 asa te 9 blokova.

U mađarskim redovima najefikasnija je bila iskusna Olena Limareva sa 26 poena, čije su dvije pogreške osigurale veliko slavlje zagrebačkog Doma odbojke.

Mladost će u četvrtfinalu CEV kupa igrati protiv poljskog Chemik Policea, u svom prvom četvrtfinalu nekog europskog kupa nakon 26 godina.

HAOK Mladost Zagreb – Fatum Nyiregyhaza 3:2 (25:20, 25:22, 19:25, 23:25, 15:8) 19:17

Izvor: HOS

Podijeli
  •  
  •  
  •