Mladost slavila nakon velikog otpora Vukovarki

U derbiju 10. kola ženske odbojkaške Superlige između domaćeg ŽOK Enna Vukovara i HAOK Mladosti, gošće su pobjedom 3:0 u setovima došle do svog osmog slavlja ove sezone. Iako konačni rezultat 0:3 ne sugerira tako, Vukovarke su pružile veoma dobar otpor Zagrepčankama i bile su nadomak osvajanja seta, međutim nisu uspjele osvojiti niti jednu od dvije set lopte koje su imale u trećem setu.

U prvom setu odbojkašice Vukovara stvorile su početnu prednost 7:4 ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri u obrani te odličnom bloku. Mladost se uspjela brzo vratiti u egal te potom kod 11:11 pravi seriju od četiri poena. Domaća trenerica Džamarija pozvala je predah koji je odlično došao njenim igračicama koje su se ekspresno vratile na 16:16, ali istom mjerom uzvratio je strateg Mladosti Barić te je Mladost odjurila do prvog seta 20:25. Nakon početnog vodstva Vukovara u drugom setu, Mladostašice na krilima servisa Katarine Pavičić, Dinke Kulić i Antonije Volmut prave nevjerojatnu seriju 22:3 i lagano dolaze do drugog seta.

Početak trećeg seta bio je preslika drugog, početno vodstvo domaćeg sastava anulirala je sjajnim servisima ponovo Pavičić i odvela Mladost na 1:5. Ipak da se ne ponovi prethodni set pobrinula se Dijana Karatović koja je sa dva asa vratila Vukovar u igru. Izjednačena igra, izmjene u vodstvu od poena razlike trajala je do samog finiša seta. Vukovar je poveo sa 23:21, a još jednom ih je Babić time-outom izbacio iz ritma i Mladost je izjednačila. Imale su potom domaće odbojkašice dvije prilike na svome servisu (24:23 i 25:24) za osvajanje seta, ali Mladost je igrala maksimalno koncentrirano i uz dozu sreće dolazi do konačnih 25:27 i pobjede.

ŽOK Enna Vukovar – HAOK Mladost Zagreb 0:3 (20:25, 9:25, 25:27)

ŽOK Enna Vukovar: Karatović, Pejaković, Ćirić, Kelava, Vučković, Brocić, Đerić, Macura, Orlić, Savić i Dugandžić.

HAOK Mladost: Pavičić, Kačić-Bartulović, Perić, L.Štimac, Grbavica, Volmut, Popić, Kulić, Freund, Marković, Tomić, I.Štimac, Matić.

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.