Mladost prejaka za brodske odbojkaše

Nakon osječke Murse u prošlom kolu Superlige odbojkaši Marsonije u novom domaćem susretu odmjerili su snage s još jednom ekipom iz samog vrha prvenstvene ljestvice. Naime, u 13. kolu na Vijušu je gostovala drugoplasirana zagrebačka Mladost koja protiv Brođana nije imala većih problema te je zabilježila očekivanu pobjedu s 3:0.

 

Prvi put je najtrofejniji i najuspješniji muški odbojkaški klub u Hrvatskoj, a to je Mladost iz Zagreba gostovala u Slavonskom Brodu u sklopu 13. kola Superlige. Pobjeda gostiju nije dolazila u pitanje jer je očita razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe. Još su domaći nastupili bez Ante Barišića, ali se zato u klub ponovno vratio Antun Odobašić. U međuvremenu je odbojkaše Marsonije napustio Jadran Popović, pa je tako na njegovoj poziciji tehničara protiv zagrebačke Mladost jako dobro odigrao mladi Ivan Pejanović. Od sva 3 seta koliko se igralo Brođani su najbliže bili u drugom, dok gosti imaju kvalitetu koja je presudila pobjednika.

Odbojkaši Marsonije dobro su krenuli u utakmicu te su na početku prvog seta imali i prednost od 3:2 i 4:3, ali tu su stali. Zagrebačka Mladost preokreće na 7:3 i kako je set odmicao tako je prednost u poenima na njihovoj strani samo rasla do konačnih 25:15 za vodstvo od 1:0 u setovima. U 2. setu domaći su odigrali znatno bolje i premda su gosti poveli sa 4:0 ubrzo Brođani stižu na 6:6. Nakon toga Mladostaši imaju prednost od jednog do najviše 2 poena, dok je Marsonia stalno blizu i uspjeva doći do poravnanja. Tako se s 20:20 ušlo u samu završnicu 2. seta i tada je presudilo iskustvo i kvaliteta Zagrepčana koji su taj set dobili s 25:21. S vodstvom Mladosti od 2:0 krenulo se u 3. set u kojem se momčad trenera Milenka Lubine držala do 13:12 za goste koji se tada odvajaju na 19:13 i do kraja mirno privode utakmicu kraju s 25:17 koliko je bilo u 3. setu za konačnu pobjedu Mladosti s 3:0. U sastavu iz Zagreba od ove sezone igra i Brođanin Josip Vojak koji je dao svoj obol očekivanoj pobjedi protiv Marsonije.

 

Odbojkaši Mladosti u Superligaškom prvenstvu nastavljaju borbu s osječkom Mursom za 1. mjestom, dok Marsoniju sada očekuju 2 uzastopna gostovanja, prvo u Međimurju kod Centrometala, a onda i u Varaždinu. Sve ove utakmice trener Lubina iskoristit će kao pripremu za one najvažnije koje im slijede nešto kasnije u sezoni protiv: Zadra, Siska i Rovinja.

Tekst: Josip Šebalj

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.