Mladost iz Miljevaca okupila momčad pred još jedno izdanje 1.ŽNL VPŽ!

Mladost iz Miljevaca krenula je u pripremni pohod pred novo izdanje 1.županijske lige VPŽ nakon što je prošlu sezonu završila na jedanaestom mjestu i ostvarenim ciljem izborenog ostanka. Momčad Joze Kellera u ovu sezonu ulazi sa nadom da ovu sezonu mogu završiti i na kojoj stepenici više. Prva pripremna utakmica već je odigrana, a za dašak miljevačke atmosfere pobrinula se ekipa sa Facebook stranice kluba te predsjednik Mladosti Nikola Markanović.

Oglas

Nakon odrađene sezone 2021./22. miljevačka Mladost je sezonu završila kao jedanaesta sila 1.ŽNL VPŽ. Svakako treba uzeti u obzir da se prije sezone u klubu mijenjala kompletna uprava i predsjednik, nekolicina igrača je otišlo te je bila potrebna temeljita rekonstrukcija. Usprskos svim tim nedaćama, sezona je završena na kraju sa ciljem koji je prvotno i zacrtan a to je opstanak u prvoj županijskoj ligi, pa se jedanaesto mjesto izboreno na kraju i ne čini tako loše.

Oglas

Ambicije miljevačke Mladosti za nadolazeću sezonu su prvotno da se stvori stabilan klub u prvoj županijskoj ligi ukomponiran sa borbom za gornji dom tablice. Bitna činjenica je da je od prošle sezone ostala cijela ekipa, rubrika odlazaka je prazna te uz nekoliko pojačanja koji su dovedeni imaju pravo nadati se boljem bodovnom učinku od prošlosezonskog.

Oglas

Najveće ovoljetno pojačanje Mladosti je ostanak Danijela Zebeca koji nosi iskustvo stečeno u  Papuku iz Orahovice te Slogi iz Zdenaca, a s obzirom da je sada napokon sto posto spreman trebao bi biti važna karika za predstojeće izazove. Uz stare probrane lokomotive kluba iz Miljevaca  kao što su Alen Keler koji je prošle sezone zabio je 13 pogodaka te Danijel Zebec koji je zabio čak deset pogodaka u samo osam odigranih kola, vjerujemo da će novi roster biti itekako konkurentan u novoj sezoni. Bitan kotačić u ekipi je i Ivan Kolembus,  a zanimljiva je i činjenica da za klub još nastupa Dario Pohiba koji je od sezone 2008./09. od kada je dostupna statistika zabio nevjerovatnih 101 pogodak za Mladost!

Za pripreme utakmice planirane su četiri utakmice i dva pripremna turnira. momčad je već odigrala i prvi pripremni susret gdje su poraženi sa 2:1, no dobra vijest je što je sastav bio izrotiran i što su odradili trkački dobru utakmicu, što je vjerujemo i najbitnije za ukupan opći dojam. Sljedeći vikend 24. srpnja igra se memorijalni turnir u Miljevcima, ekipe koje će sudjelovati su Nk Dinamo Četekovac, Nk Slavonija Sladojevci, Nk Čađavica i Mladost Miljevci. U pripremnom razdoblju Mladosti slijede i susreti u Dolcima, memorijalni turnir u Čađavici, utakmica protiv Hajduka iz Krčenika, dok se za generalku treba tek saznati protivnik.

Iz kluba su nam ponešto rekli i o novim projektima vezanim uz klub: “Ovo ljeto najveći projekt kluba bio je formiranje mlađe kategorije u klubu, osnovali smo kategoriju u-11, napravili smo otvoreni trening koji je vodio trener s licencom. Na uvodnom treningu okupilo se 26 djece iz okolnih mjesta, to nas jako veseli za ovako malo mjesto od 200 stanovnika da smo uspjeli okupiti djece koja mogu redovito trenirati i baviti se sportom. Ovo ljeto također uređujemo naš travnjak, maksimalno smo se posvetili tome i trudimo se da bude što bolji do početka sezone.”- komentar je Marijana Dorčaka, tajnika Kluba.

Za komentar pred predstojeću sezonu kontaktirali smo i predsjednika Mladosti: “Za početak priprema sam zadovoljan, dosta igrača se okupilo na treningu i očekujemo da će brojka samo rasti kad se vrate svi iza odmora, atmosfera u svlačionici je odlična i svi jedva čekaju početak ligaških obveza. U nedjelju nas očekuje memorijalni turnir koji mi organiziramo tako da pozivamo sve koji su u mogućnosti doći da dodu na turnir koji počinje u 15:00, 24.srpnja.”– prokomentirao je za Sportalo predsjednik kluba iz Miljevaca Nikola Markanović.

Mladost se natječe u prvoj županijskoj ligi od 2019./20., a posljednji trofej dignut je godinu prije kada su osvojili prvenstvo druge županijske lige VPŽ Istok.