Mladost iz Cernika krenula s pripremama za jedinstvenu 1.ŽNL BPŽ!

Mladost iz Cernika nakon solidne sezone koju su okončali na petom mjestu 1.ŽNL BPŽ Zapad osigurala je status prvoligaša u novooformiranoj jedinstvenoj 1.ŽNL. Nakon solidnih partija koji su pružali prošle sezone ovu će započeti okupljanjem koje je na rasporedu u subotu, 23. srpnja u nadi da mogu biti itekako konkurentni i u sezoni 2022/23.

Oglas

Nakon turbulentne ali ipak i uspješne prošle sezone koju je Mladost iz Cernika završila na petom mjestu ljestvice 1.ŽNL BPŽ Zapad i tim uspjehom osigurala plasman u jedinstvenu 1.ŽNL BPŽ koja je od ove sezone opet aktivna. Podsjetimo, Mladost je u 26 odigranih prvenstvenih susreta obilježila učinak od 14 pobjeda, tri remija i devet poraza što je na kraju bilo dovoljno za petu poziciju i ispunjavanje klupskih ambicija.

Oglas

Za komentar prošle sezone zamolili smo stratega HNK Mladost Cernik: “U dogovoru s upravom kluba preuzimam klupu seniora u proljetnom dijelu prvenstva, dotada radio kao trener limača. S obzirom na veliki broj odlazaka na polusezoni tj. osam seniora je nas napustilo što zbog radnih obaveza,ozljeda i fakulteta, a samo smo doveli 2 igrača, gdje smo pomladili ekipu i pružili priliku igračima iz juniorskog pogona mišljenja sam da smo uspješno odradili prošlu sezonu i ostvarili cilj kluba a to je ulazak u jedinstvenu 1.žnl brodsko-posavke županije.”– Matej Vlaović, trener Mladosti

Oglas

Klub su u međuvremenu napustili Gabrijel i Daniel Trobić te Matej Golić, dok su u klub pristigla pojačanja u vidu Marka Kolića,Igora Curica i Ivana Mihaljevića. Pripremni period započeo je subotu 23. srpnja i kroz period treninga do početka prvensta Mladost očujekuje pet utakmica od kojih su tri pripremne i dva kola kupa nogometnog središta Nova Gradiška.

31. srpnja slijedi pripremna utakmica s Nk Kaptol iz Kaptola; prošlogodišnjim prvakom 1.ŽNL Požega. Zatim slijedi 5. i 6. kolovoza turnir u Novoj Kapeli u organizaciji NK Slavonac Nova Kapela, a zatim slijede kup susreti 13. ili 14. kolovoza  drugo kolo kupa, te 20 ili 21.8. eventualno treće kolo. Prvenstvo započinje 27 ili 28. kolovoza.

O klubu i radu tijekom ljetnih priprema : “Uprava kluba sa predsjednikom Dragom Bakunićem i u suradnji sa općinom Cernik i načelnikom radi sve da nam pruži uvjete i da nam ništa ne nedostaje u radu i treniranju.Vrijedna uprava u ovo kratko vrijeme polusezone obnovila je i uredila svlačionice i postavila nove pločice u tuševima i toaletima, također je napravila dvije nove dodatne svlačionice za korištenje mlađih uzrasta, uredili su novi klupski kafić, napravili su sustav za navodnjavanje terena i odvodnju te priključak na gradsku kanalizaciju.”

Planovi za budućnost: “U planu je još iza pomoćnog igralista i pomoću Eu fondova napraviti teren sa umjetnom travom, terenon za tenis i odbojku i spravama za vježbanje.”- Matej Vlaović, trener Mladosti iz Cernika.

HNK Mladost Cernik u svojoj bogatoj tradiciji ima iskustva igranja u 2. I 3 HNL dugi niz godina i te se iskreno nadamo da će uz rad vrijedne uprave, kao i općine i sponzora da će klub i mjesto Cernik kao i dosada prepoznatljiv diljem Slavonije i Baranje pa i šire, a mi im u tome želimo uspjeha.