Mladost i perspektiva formula uspjeha za Slavoniju iz Sladojevaca!

NK Slavonija iz Sladojevaca nakon fenomenalnog kraja prošle sezone 1.ŽNL u kojima je u posljednjih pet kola sa maksimalnih 15 bodova finiširala sezonu, klub je završio kao devetoplasirana ekipa 1.ŽNL VPŽ. Prošlosezonski ciljevi kluba su ostvareni, a na momcima pod paskom Mile Pokopčića već su nova iskušenja u novoj sezoni u kojima su ciljevi manje-više slično i postavljeni kao i prošlosezonski.

Nakon solidne sezone u kojoj je NK Slavonija iz Sladojevaca ispunila klupski cilj osiguravanja ostanka, pred Slavonijom novi su klupski izazovi u 1.ŽNL VPŽ. Momčad Mile Pokopčića kao ciljeve za ovu sezonu postavila si je osim za osiguranje ostanka također i etabliranje i dovođenje mlađih igrača koji bi vrlo uskoro trebali postati okosnica ove momčadi.

Podsjetimo, NK Slavonija u 26 kola protekle sezone obilježila je 10 pobjeda i isto toliko poraza te šest neriješenih ishoda,a posebno imponira podatak da su u posljednjih pet utakmica obilježili svih pet pobjeda uz gol razliku 16: 5 što ih je u konačnici vinulo na deveto mjesto.

Prošla sezona i ambicije za ovu: “NK Slavonija iz Sladojevaca završila je prošlu sezonu na 9. mjestu, s obzirom da je prije sezone cilj bio ostanak u ligi 9.mj. je više nego dobar rezultat. Sezonu smo zaključili sa pet uzastopnih pobjeda. Ambicije u novoj sezoni su što prije osigurati opstanak kako bi mogli promovirati kojeg mladog igrača iz omladinskog pogona.”- poručili su nam iz uprave Kluba.

Što se tiče odlazaka klub je napustio dugogodišnji vratar Vanja Dragojević i ponajbolji igrač prošle sezone Igor Dunković, koji je vukao NK Slavoniju svojim golovima i asistencijama. U klub su pristupila za sada tri mlada perspektivna igrača: Franko Šterl i Matej Jukić iz NK Zrinski Nova Bukovica i Dominik Kapetanović iz NK Crnac; tri osebujna mlada perspektivna igrača koji ulaze u transfer filozofiju dovođenja isključivo mladih igrača.

Trener Mile Pokopčić – “Zadovoljan sam odrađenim prijelaznim rokom za sada (hvala sportskom direktoru), okosnica ekipe je ostala na okupu i na igračima je samo da rade i napreduju. Imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi i ne preostaje nam drugo ništa nego naporno raditi. Cilj je što prije osigurati opstanak u ligi, promovirati pokojeg mladog igrača i igrati atraktivan nogomet.”-

Novo u klubu:  “Završetkom sezone na našoj zgradi počeli su radovi na rekonstrukciji i sanaciji. U planu je sređivanje svlačionica, fasade i vanjske stolarije, sanitarnih čvorova i svlačionica za suce.” –predsjednik Dalibor Pokupčić, NK Slavonija Sladojevci

NK Slavonija već je odigrala dio pripremnih utakmica. Prva od njih bila je 17.07. protiv trećeligaša Papuka iz Orahovice gdje je obilježen poraz 1:3; zatim na memorijalnom turniru u Miljevcima momčad je završila kao drugoplasirana. Za vikend 30.07. nastupali su na turniru u Čičkovini kod ŠNK Razvitak gdje su osvojili drugo mjesto. 05.08. slijedi memorijalni turnir u Velikom Rastovcu, 07.08. gostovanje u Četekovcu kod Dinama, a posljednja utakmica pred prvenstvo dogovorena je 14.08. u Jugovom Polju kod NK Plavih.

U klubu su ponosni i na rezultate svojih juniora: Također postignuće je da su naši juniori protekle dvije sezone osvojile naslov prvaka u Juniorskoj ligi istok VPŽ, te igrali finale kupa prošle sezone u kojem smo izgubili od Virovitice. Nadmoć juniora pokazuje da su ligu ove sezone odvojili sa 15 pobjeda i tek jednim remijem.”- poručili su nam iz Kluba.

Isto tako važno je spomenuti kako je ove sezone od strane simpatizera kluba NK Slavonije Sladojevci osnovana i navijačka skupina “Smetovi” koja do sada broji stotinjak članova koji prate klub na svakom gostovanju i od njihovog osnutka klub još nema obilježen poraz.  Svim “Smetovima”, kao i članovima kluba te treneru i upravi želimo puno uspjeha u nadolazećim klupskim izazovima.