/Mladost domaćin Tomislavu, Olimpija Bilju 25. KOLO OSJEČKE PRIMERE
olimpija ratar

Mladost domaćin Tomislavu, Olimpija Bilju 25. KOLO OSJEČKE PRIMERE

Pred osječkim prvoligašima je 25. prvenstveno kolo u kojem nema klasičnoga derbija, ali kao i uvijek biti će zanimljivih dvoboja.

Tomislav je u sjajnoj formi, skinuo je nekoliko velikih skalpova i sigurno nije bez opasan, posebice s ovako raspoloženim Nikšićem, ali svakako je Mladost u prednosti, s novim bodovima bi stigla nadomak i matematičke potvrde onoga što je svima jasno i sada, da su prvaci! Jedini tko to teoretski može ugroziti je Olimpija koja ima isto tako domaću zadaću, jednako neugodnu. U Osijek stiže Bilje koja u proljeće igra sjajno, pa je najava identična kao i za dvoboj u Satnici – domaćin favorit, gost niti malo bezopasan.

Valpovka gostuje u Tenji kod Slavonca koji je gotovo siguran putnik u niži rang natjecanja, pravo sportsko čudo bi bilo da se Vukina momčad izvuče. U skladu s tim jasno da su gosti iz Valpovka i kvalitetniji i motiviraniji uzeti tri boda kojima bi ostali u igri za MŽNL. Nakon što su se spasili od ispadanja Ladimirevčani opušteni putuju u Viljevo pokušati osvojiti još poneki bod. Neće to biti lako, Viljevo je jako dobro, želi biti što bliže vrhu. U Baranji se igraju dvije utakmice. Nakon slavlja u Kupu Hajduk je domaćin Torpedu i pokuša će potvrditi izlazak iz krize koja ga je tresla posljednjih tjedan. Domaći teren više nije utvrda, gosti sigurno ne dolaze s pretjerano respektom i oni u svojoj borbi žele i nasušno trebaju sva tri boda iz Popovca. Baranja Belje nakon potopa u Popovcu domaćin je Metalcu. Gosti zahvaljujući Slavonca sigurni u ostanak i bez previše briga i motiva, osim naravno one sportske želje za pobjedom. Baranja bi trebala isprati gorak okus nakon Popovca domaćom pobjedom.

I u Piškorevcima slična utakmica. Jedinstvo je bez opasno na gostovanjima iako pokazuju da u globalu nisu bezopasni. Ratar je na svom terenu uglavnom odličan iako im se sad već i zalomio poneki krivi korak, ali protiv onih ekipa iz vrha pa je za očekivati da bodovi ostanu domaćinu. Zanimljiv dvoboj u Punitovcima, čudljive ekipe i Slavonija i FEŠK, i jedni i drugi su i psvajali i posipali bodove kad se to nije očekivalo, pa je nemoguće predvidjeti ishod, ali je lako pretpostaviti da bi trebalo biti lijepog nogometa, ne pretjerano opterećenih ekipa.

Đ. Satnica:      NK Mladost               NK Tomislav

Tenja :             NK Slavonac             NK Valpovka

Viljevo :           NK Viljevo             NK Slavonac (L)

Osijek :           NK Olimpija               HNK Bilje

B. Manastir :  HNK Baranja Belje     NK Metalac

Popovac :      NK Hajduk                  NK Torpedo

Punitovci :      NK Slavonija               NK FEŠK

Piškorevci :    NK Ratar                    NK Jedinstvo

Podijeli
  •  
  •  
  •