Mladost Čačinci najavljuje bitku za vrh 1.ŽNL VPŽ!

Mladost Čačinci započela je svoj ovosezonski put pripremama koje su krenule krajem prošlog tjedna. Strateg Zubak na prvom treningu imao je na raspolaganju 28 igrača, a nakon prošlogodišnjeg osmog mjesta prvenstvene ljestvice, Mladostaši ove sezone planiraju napad na sam vrh 1.ŽNL!

Oglas

Nakon prošlosezonskog osmog mjesta 1.ŽNL VPŽ, ove sezone očekuje se rezultatski iskorak u Čačincima. Bitka za vrh sa ciljanim pojačanjima i trofej u Čačincima ne doima se kao toliko nerealna opcija s obzirom da uprava ima u planu znatno rezultatski napredovati u odnosu na prošlu sezonu. Pred početak priprema, kontaktirali smo simpatičnu ekipu koja nam je podijelila svoje impresije prije početka prvenstvene sezone.

Oglas

“Prošlu sezonu završavamo na osmom mjestu, nakon nekih nesuglasica u ekipi, prvenstvo završavamo većinski sa juniorima i nekolicinom starijih nositelja igre, svim domaćim igračima. Ove sezone otvoreno pucamo na prvo mjesto i plasman u međužupanijsku nogometnu ligu.” – ustvrdio je Filip Falat, tajnik NK Mladost

Oglas

U otvorenoj namjeri prema napadu ka vrhu tablice Mladost se pojačavala s nekolicinom igrača. Marin Čavić, ponajbolji igrač trećeligaša NK”Papuk” koji je igrao i za Hrvatski Dragovoljac najveće je pojačanje ovoga prijelaznog roka, inače rođeni Čačinčanin. Tu su i dva ponajbolja igrača četvrtoligaša iz Slatine (drugo mjesto u MŽNL), Florijan Rupčić i Marin Vukomanović te Slaven Jarnec koji je prošao školu nogometa u Slaven Belupu, a posljednje je branio u trećeligašu iz Koprivnice također se vratio u matični klub.

Važan je i povratak ostalih igrača u matični klub koji su prepoznali da se ovdje nešto pozitivno događa : Ivan Jukić, Luka Čorda, Eljfat Mehmedi. Uz jake seniore, Mladost računa i na juniore, koji će konkurirati za seniore i čekati svoju priliku pa im je tako pristupilo i nekoliko ponajboljih juniora iz okolice: Kimi Poljak, Karlo Maričić Ivan Jelenčić, Leon Lipovac.

Sama prozivka odrađena je nedjelju 17.08 te je na njoj prisustvovalo 28 igrača, juniori i seniori s pravom nastupa za seniore uz nekoliko opravdanih izostanaka. Za komentar zamolili smo i neke od ključnih figura NK Čačinci, predsjednika Hrvoja Hečimovića te trenera Dragana Zubaka.

-“Momci neka naprave sve što mogu, neka se maksimalno spreme, idemo u borbu za vrh, moja uprava i ja napraviti ćemo sve da igrači budu zadovoljni tako da im ništa ne fali, podrška je tu, maksimalna sprema i zalaganje dat će ovom klubu i mjestu što zaslužuju, odličan nogomet i top rezultate”- Hrvoje Hečimović, predsjednik NK Mladost Čačinci.

“Osim opravdanog odsustva četiri igrača ostali su se odazvali prozivci i prvom treningu te ga odradili vrhunski. Dobra ekipa se sastoji od dobrih pojedinaca, ali skupina dobrih pojedinaca ne čini nužno i dobru ekipu. E, zato sam tu da od njih napravim dobru ekipu. Naravno, motiva im ne bi trebalo manjkati. Ponekad je putovanje važnije od samog cilja, nama su važni i putovanje i cilj. Uvjeti su idealni, grupa entuzijasta u upravi na raspolaganju je za sve što treba. Prvi dio treninga ćemo u najvećoj mjeri odraditi na našem Vranovcu. Idemo intenzivno i nadam se da neće biti ozljeda. Mladost je vječna, samo što nisu vječno isti oni koji su mladi.” – Dragan Zubak, trener NK Mladosti.

U planu je šest pripremnih utakmica : 24.7. Vihor Jelisavac-Mladost 31.7. Sloga Zdenci – Mladost 6.8. Mladost -Đurđenovac 7.8. Mladost- Jedinstvo Donji Miholjac ili Viljevo 13.8. Mladost- Fešk Feričanci 14.8. Zrinski Nova Bukovica -Mladost

O infrastrukturi i planovima: “Proteklih godina radilo se dosta na infrastrukturi i nabavci sportske opreme od čega bi izdvojili projekt Sport4all vrijedan oko 995.000 kn koji je realiziran tijekom 2020 i 2021 godine, prosle godine odrađena je kompletna energetska obnova zgrade kluba, radi konstantno na održavanju terena koji je usudim se reći i ponajbolji u županiji, iako nemamo pomoćni teren te sve 4 mlađe uzrasne kategorije (U-9, U-11, U-13, U-15) te juniori i seniori igraju na njemu i treniraju svakodnevno. Klub je osnovan 1929, te se uskoro bližimo stotoj godišnjici koju se nadamo obilježiti kako i dostoji.” – Filip Falat, tajnik NK Mladost

Kako stvari stoje, pravu nogometnu renesansu možemo očekivati u Čačincima, pa tako od ove sezone imamo čast pratiti Mladost kao i 1.ŽNL VPŽ u sklopu širenja Sportala na sjever Hrvatske, a ne sumnjamo da će on oni svojim izvedbama to i vratiti.