Mladi rukometaši Požege su imali najboljeg strijelca završnice u Poreču

POREČ – Nakon tri dana natjecanja na završnici natjecanja 1. Hrvatske rukometne lige U15 u Poreču ekipa mlađih kadeta Rukometnog kluba Požega osvojila je 18. mjesto. RK Požega je u skupini A poražena u sva četiri susreta i to od Zameta (Rijeka) 29:18, Rudara (Rude) 22:17, Solina 21:18 i Koprivnice 20:19. 

Oglas

U razigravanju za poredak od 13-20 mjesta Požega je poražena od RK Ivan Mikanovci rezlultatom 15:22 da bi potom u razigravanju za poredak od 17-20 mjesta pobijedila Bjelovar rezultatom 23:21. U susretu za 17. mjesto mladi Požežani su poraženi od Ivančice Ivanec rezultatom 19:22.

Oglas

Prvo mjesto osvojio je Rudar (Rude) koji je u finalu rezultatom 21:19 bio bolji od PPD Zagreb. U susretu za 3. mjesto igrači Zadra 1954 su bili bolji od Rugvice rezultatom 19:15. Koprivnica koja je uz prvaka Rudara također bila u skupini A je osvojila 5. mjesto što pokazuje da su mladi Požežani bili u jakoj skupini.

Oglas

S obzirom da požeški sastav nije bio kompletan rezultatom mogu biti zadovoljni, a i samo sudjelovanje na ovoj završnici je igračima Požege svojevrsna nagrada za sav napor koji su podnijeli kroz ovu iscrpljujuću sezonu.

Ekipu Požege na ovom natjecanju vodio je mladi trener Filip Bešlić koji ih je odlično vodio tijekom sezone u kojoj su zauzeli 4. mjesto u prvenstvu 1. HRL- regije 4 u konkurenciji 12 ekipa te tako osigurali plasman na ovu državnu završnicu na kojoj mu je pomoćnik bio Ivan Antunović, aktivni igrač prve ekipe RK Požega.

Za ekipu Požege igrali su Marin Sesar, Ante Glasnović, Leon Brkić, Domagoj Jurković, Ante Barišić, Patrik Šarić, Ivan Gelenčir, Luka Plovanić, Kristijan Zeljko, Florijan Perković, Josip Vinković, Karlo Šolčić i Luka Novinc. 

Ekipa RK Požega dobila je nagradu za fair play dok je igrač Požege Luka Novinc prvi strijelac završnice sa 205 golova (od toga 21 iz sedmeraca).

Izvor PŠS