/Mladi požeški šahist Renato Bilić pobjednik turnira u Babinoj gredi PRED RENATOM JE VELIKA ŠAHOVSKA KARIJERA
renato bilić jb

Mladi požeški šahist Renato Bilić pobjednik turnira u Babinoj gredi PRED RENATOM JE VELIKA ŠAHOVSKA KARIJERA

BABINA GREDA – Proteklog vikenda u Babinoj gredi održan je Otvoreni šahovski turnir u ubrzanom šahu – “Lovrinčevo 2019”. U seniorskoj konkurenciji nastupio je 80 šahista, a u kadetskoj 54 igrača. Osim šahista iz Hrvatske nastupili su i igrači i igračice iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Švedske i Švicarske. 

Hrvatski velemajstor Davor Rogić pobjednik je turnira u seniorskoj konkurenciji s učinkom 8/9. Isti učinak imao je pobjednik u kadetskoj konkurenciji  Renato Bilić, mladi član Šahovskog kluba Požega. Drugo mjesto s bodom manje podijelili su Toni Vukojević, Muhamed Šišić i Petra Karij.

Talentirani desetogodišnji požeški šahist Renato Bilić uverljivo je slavio u jakoj kadetskoj konkurenciji do 16 godina i time najavio da su pred u budućnosti velike stvari u hrvatskom šahu.

Foto Jurica Bešlić PŠS

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.