Mlađi pioniri Amatera uvjerljivo nadigrali Dinamo

Od nove sezone Prva kvalitetna liga Slavonije i Baranje u kategoriji pionira ima 5 klubova iz Brodsko – posavske i 3 s područja Požeško – slavonske županije. Ukupno je u natjecanju 14 sastava, dok grad Slavonski Brod predstavljaju: Marsonia. Željezničar i po prvi put Amater, dok su tu još novogradiška Sloga i Omladinac iz Gornje Vrbe. S požeške strane dolaze: Slavonija, pleternička Slavija i Dinamo iz Vidovaca i Dervišage koji je u ovom 3. kolu gostovao na Jelasu kod Amatera.

U 3. kolu Prve kvalitetne lige Slavonije i Baranje za mlađe pionire igrače koji su 2009. i 2010. godište mladi nogometaši Amatera su s 10:0 nadigrali Dinamo iz Vidovaca i Dervišage. Obje ekipe u prva 2 kola doživjele su poraze. Tako je Amater na Jelasu s 1:0 izgubio od požeške Slavonije, dok je nakon toga s 3:1 poražen u Gornjoj Vrbi od Omladinca. S druge strane mlađi pioniri Dinama iz Vidovaca i Dervišage su s također 10:0 izgubili u Osijeku od Hypo limača, da bi u prošlom kolu u Požegi s 8:0 stradali od Marsonije. Gostujući trener Ivan Marić došao je sa svega 9 igrača koji su se nekako i držali do 13. minute kada su mlađi pioniri Amatera preko svog kapetana Ivana Ljubasa došli do vodstva od 1:0. Kada je samo 2. minute nakon toga Karlo Ostopanj Rizvić povećao na 2:0, domaći trener Danijel Vuksanović na klupu je povukao bez zamjene 2 igrača. Ovo je bio lijep fair – play potez jer su do kraja utakmice na terenu momčadi bile ravnopravne s istim brojem igrača u polju. To se kod Amatera nije osjetilo te su do kraja zabilježili visoku pobjedu s 10:0.

Nakon vodstva od 2:0 za mlađe pionire Amatera 2 gola u nizu za 3 i 4:0 postigao je Antonio Marić, a njega je dobro zamjenio Marko Ivanović koji je bio strijelac za 5 i 6:0 koliko je bilo na poluvremenu. Prošle sezone limači Amatera bili su prvaci MŽNL Brod / Požega te je dobar dio tih igrača koji su 2010. godište ove godine prešao u mlađe pionire. Pojedini od njih prvi put igraju na velikom terenu punih dimenzija jer limači svoje utakmice imaju na manjem. Među 18 igrača koji su bili u zapisniku trener Danijel Vuksanović ima samo petoricu koji su izlazno 2009. godište, a to su: Ivan Ljubas, Jure Mandić, Borna Vuksanović te Ilan i Karlo Elkaz. U drugom poluvremenu mlađi pioniri Amatera postigli su još 4 gola i to 2 Adriano Stojanović, dok su po jednom mrežu gostiju iz Vidovaca i Dervišage pogodili: Mateo Jozić i Roko Marinović.

Tako su mlađi pioniri Amatera upisali prvu pobjedu u Prvoj kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje, dok im u slijedećem kolu slijedi gostovanje u Novoj Gradiški kod Sloge. S druge strane mlađi pioniri Dinama iz Vidovaca i Dervišage čekaju na svoju prvu pobjedu, a protivnik u slijedećem kolu ovog vikenda im je u derbiju susjeda požeška Slavonija.

Tekst & foto: Josip Šebalj