Mladi đakovački košarkaši prvaci Slavonije i Baranje

Protekli je vikend u Valpovu održano Prvenstvo Slavonije i Baranje na kojem su sudjelovali mladi košarkaši do 11 godina iz naše regije. Prvenstvo je osvojio Košarkaški klub Đakovo koji je na turnir došao s najvećim brojem djece i jedini je na turnir poveo dvije ekipe. Đakovčani su pokazali kako seniorska titula nije slučajna, te da se predanim i kvalitetnim stručnim radom kroz mlađe selekcije dobivaju igrači koji će u budućnosti biti nositelji đakovačke košarke.

Oglas

Đakovački su košarkaši na turniru sudjelovali u dvije kategorije. Starija se grupa dječaka natjecala pod imenom Đakovo 1, dok su mlađi u natjecanje ušli kao Đakovo 2. Upravo je Đakovo 1 uvjerljivo osvojio turnir izdominiravši kroz grupu i na kraju u finalu pobijedivši osječke Vrijednosnice s čak 20 poena razlike.

Oglas

Rezultati Đakovo 1:

Oglas

Čepin – Đakovo 1 19:59
Vinkovci – Đakovo 1 10:40
Valpovo – Đakovo 1 24:34
Finale: VROS – Đakovo 1 29:49

Rezultati Đakovo 2:

Županja – Đakovo 2 20:18
Brod – Đakovo 2 43:13
VROS – Đakovo 2 60:14

Također, pohvale svih sudionika i trenera suparničkih momčadi stižu na račun mladog Filipa Ksana, a svi su se prisutni složili kako je upravo Filip bio najbolji pojedinac turnira.

Za ekipu Đakova 1 su nastupali: Ksan Filip, Unterajner Luka, Dadić Maks, Matijašević Gabrijel, Joshua Kolarik, Dominik Mihaljević, Hrvoje Aščić, Erik Kordić, Luka Lovrić, Toni Ljepotić, Grgur Sadl, Ilija Mikić.

Za Đakovo 2 su igrali: Zovak Mislav, Popović Bruno, Ratković Ivan, Davidović Marin, Perešin Marin, Tomičić David, Vlajčić Toni, Andrić Petar, Plavčić Antun, Lešić Niko, Jović Frane, Kolarik Jonatan.

Treneri Davor Lončarić i Mirna Vuksanović