Mlađe seniorke GK Hrvatski Sokol iz Vinkovaca brončane u Slavonskom Brodu

GK „Sokol” Slavonski Brod je bio domaćin 2. kola Kupa Hrvatske u ženskoj sportskoj gimnastici – osnovni program, regija Istok. Nastupilo je ukupno 84 gimnastičarke iz 5 klubova – Osijeka – GD „Osijek-Žito”, Valpova, Vukovara, Slavonskog Broda i Vinkovaca u kategorijama kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

Oglas

Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci nastupio je u kategorijama kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki.

Oglas

U kategoriji kadetkinja malim gimnastičarkama Iskri Perunski, Riti Pranjković, Emili Rajčanji, Niki Ripić, Eni Samarđić i Rebeki Đerek ovo je bilo prvo natjecanje. Ekipno su od 5 ekipa osvojile 4. mjesto, izgubivši broncu za samo 1,10 bodova, a najbolje pojedinke bile su Iskra Perunski na 14. i Rita Pranjković na 16. mjestu u konkurenciji 33 gimnastičarke.

Oglas

U kategoriji juniorki nastupile su Petra Rozić i Iva Grebenar samo u pojedinačnoj konkurenciji.

Mlađe seniorke Barbara Šimić, Laura Vladić i Antonela Rajić ekipno su osvojile 3. mjesto, a pojedinačno je najbolja bila Barbara Šimić na 8. mjestu.

Gimnastičarke su vodile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica, a na natjecanju je sudila i Magdalena Mijaković Alozieuwa.

Vinkovački gimnastičari početnici svoje natjecanje su imali na županijskoj razini, te su 15. lipnja nastupili na Ekipnom prvenstvu Vukovarsko-srijemske županije. U konkurenciji su bila jedina dva kluba u VS županiji, GK Vukovar i GK „Hrvatski sokol” Vinkovci. Vukovarci su odnijeli zlato u kategorijama dječaka, kadetkinja i juniorki, a Vinkovčani u kategoriji mlađih juniorki.

Ovim natjecanjima završila je proljetna sezona, slijedi ljetna stanka, nakon koje nas očekuju nova regionalna kola u svim programima ženske i muške sportske gimnastike, te pojedinačno prvenstvo Hrvatske.