Mlađe juniorke Hrvatskog Sokola srebrne na početku sezone

U Slavonskom Brodu  je u subotu, 26.9. 2020. održano 1. kolo 58. Kupa Slavonije i Baranje, regija Istok u ženskoj sportskoj gimnastici – C program. Bilo je to prvo natjecanje ove godine u sportskoj gimnastici u regiji Istok, nakon zastoja zbog situacije sa pandemijom. GK “Hrvatski sokol” Vinkovci održavao je treninge u dvorani samo od siječnja do polovine ožujka, te u lipnju, a od kolovoza do ovog natjecanja, djevojke su trenirale na dječjem igralištu, te odradile tri gostujuća treninga u dvorani GK Vukovar. U ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate. Na natjecanju su nastupile ukupno 74 gimnastičarke (što je za polovicu manje nego prošle godine) iz 5 klubova (a u Slavoniji ih je inače 10) – iz Osijeka – GK Inova Gim, Valpova, Belog Manastira, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki.

U kategoriji kadetkinja imali smo jednu predstavnicu, Anu Božić, koja je osvojila 8. mjesto u konkurenciji  22 gimnastičarke.

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 14 gimnastičarki. Vinkovčanke Ana Škripač, Luna Aničić, Helena Puce i Iva Rupčić bile su redom 10.,11.,12. i 14. Ekipno su osvojile srebro.

U kategoriji juniorki nastupile su Ana Hemetek i Nora Horvat. Ana je bila odlična na 7. mjestu, a Nora je zauzela 18. mjesto u konkurenciji 19 gimnastičarki.

Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica.

Do daljnjega ostaje neizvjesno kada će klub ponovno trenirati u dvorani OŠ I. G. Kovačića i J. Kozarca. O počecima treninga za sve skupine izvijestit ćemo naše stare i nove članove putem medija na vrijeme.

 

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.