Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješenih 0:0 s Rumunjskom

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješenih 0:0 s Rumunjskom na završetku grupne faze Europskog prvenstva.

U-21: HRVATSKA – RUMUNJSKA 0:0 (0:0)
Europsko prvenstvo U-21, Skupina B.
Stadion Steaue, Bukurešt.

Sudac: J. Pinheiro (Portugal)

Strijelci: –

Žuti kartoni: Hodža (21′), Popescu (24′), Sigur (34′), Franjić (35′), Baturina (70′), Perković (86′)

Hrvatska: Pandur, Krizmanić, Perković, Franjić (46′ Galešić), Sigur, Bulat (79′ Palaversa), Hodža (46′ Pršir), Baturina, Vidović (67′ Šego), Frigan, Beljo (68′ Fruk). Izbornik: D. Skočić.

Rumunjska: Tarnovanu, Ticu, Dican, Racovitan, Pantea, Lixandru, Munteanu (74′ Mazilu), Albu, Popescu (60′ Petrila), Isfan (89′ Miculescu), Marković (46′ Birligea). Izbornik: E. Sandoi.

Mladi Vatreni oprostili su se od ovogodišnje europske smotre u Rumunjskoj i Gruziji na stadionu Steaue u Bukureštu, u dvoboju s domaćom reprezentacijom Rumunjske, koji je okončan bez pobjednika i bez pogodaka.

U prvom je dijelu Vidović iz najbolje prigode zatresao okvir vrata, dok se hrvatski vratar Pandur istaknuo s dvije odlične obrane, a hrvatski je pritisak pojačavao u drugom poluvremenu.

U završnici utakmice otvorilo se nekoliko vrlo izglednih prilika za Skočićeve izabranike, no mreža se naposljetku nije zatresla, uvelike zahvaljujući i rumunjskom vrataru Tarnovanuu.

U drugoj utakmici Skupine B, koja je odlučivala o osvajaču prvog mjesta, Španjolska je zadržala vrh odigravši 2:2 s Ukrajinom, koja će u četvrtfinale s drugog mjesta, dok je Hrvatska treća.

EP U-21, Skupina B:
1. Španjolska 7
2. Ukrajina 7
3. Hrvatska 1
4. Rumunjska 1

Izvor HNS