Mirko Marić s dva pogotka najavljuje nastavak golgeterske serije

Nogometaši Osijeka u subotu su na glavnom terenu stadiona u Gradskom vrtu odigrali međusobnu utakmicu. Bila je to prva provjera Bijelo-plavih nakon duže stanke, uvjetovane pandemijom koronavirusa. Uslijedila je pet dana nakon kompletiranja redova na zajedničkim treninzima. Snage su odmjerili Bijeli za koje su zaigrali dosad uglavnom najstandardniji prvotimci i Crveni u kojima su bili igrači s manjom minutažom.

Oglas

Nominalno ipak jača i kompaktnija momčad pobijedila je uvjerljivim rezultatom 4:0, a Mirko Marić je pokazao da se brzo vraća u golgetersku formu. Najbolji strijelac HNL-a za svoj je 25. rođendan postigao prva dva pogotka, da bi potom Maleničinu mrežu još, u drugom poluvremenu, pogađali Mance i Kleinheisler.

Oglas

Bijeli su u prvom poluvremenu igrali u sastavu: IvušićĆosićŠkorićMajstorovićSilvaŽaper, Kleinheisler, BočkajPiljGrgić i Marić. Za Crvene su nastupili: MalenicaTodoroskiŠoršaGutieriMarinJugovićCaimacovTalysŠpoljarićMbakogu i Mance. U nastavku je bilo promjena, pa su u redove Bijelih prešli Talys i Mance, potkraj susreta i Jugović, dok je Ćosić „preselio“ u obranu Crvenih, za koje su u tih 45 minuta još zaigrali Kamenar i Beljo.

Oglas

Mbakogu je pogodio gredu, a lopta je isti okvir vratiju uzdrmala i kada je Mance mogao pobjedu Bijelih u drugom dijelu učiniti još uvjerljivijom. Ovom prigodom poštedu su imali LončarNdockytGrezda i Lopa. Idućega petka, 22. svibnja, Osječani će u kontrolnom ogledu za suparnika imati zagrebački Dinamo koji će našeg prvoligaša ugostiti u Maksimiru.

Foto nkosijek