Mirko Marić pred potpisom za Rangerse

Škotski mediji raspisali su se o dolasku Mirka Marića u Glasgow Rangerse. Prema navodima na nekoliko portala Mirko Marić je u Glasgowu i stvar se čini prilično blizu realizacije.

Oglas

I ranije se spominjao interes škotskog velikana za najboljeg strijelca Osijeka, no ranije ponuda od 3 milijuna Eura je odbijena, po sadašnjoj priči Bijelo plavi bi trebali srušiti transferni rekord koji za sada s 5 milijuna u transferu u Atalantu drži Šutalo.

Oglas

Rangersi i Osijek imaju već sasvim uhodanu suradnju, nakon međusobnog okršaja u kvalifikacijama Europske lige ostvarili su tri transfera, Borna Barišić je otišao iz Osijeka u Rangerse, a Eros Grezda je obavio dvostruki transfer, najeprije iz Osijeka u Škotsku, a zatim se vratio u grad na Dravi.

Oglas

Naravno da bi odlazak Marića bitno oslabio Kuleševićevu momčad, no zamjene su spremne, a uz bogatu odštetu sasvim sigurno bi se posegnulo i za pojačanjima. Mance je sigurno u najboljoj poziciji da uskoči u Marićeve cipele, ali tu su i Špoljarić i posebice Beljo koji u puno karakteristika podsjeća na Marića, od stasa preko tehničke potkovanosti do mogućnosti da sudjeluje i u izgradnji napada. Dakle, transfer Marića je blizu realizacije, osjetiti će se na kvaliteti momčadi, no perspektiva se njegovim odlaskom ne mijenja nužno na puno lošije. A i svojim pristupom Mirko je zaslužio da mu se pruži prilika da za odlazak ako je to njegova želja!