Milica Grbavčević je novo pojačanje ŽRK Osijek

ŽRK Osijek je bio na dobrom putu proboja prema vrhu ljestvice Prve HRL kada je korona rekla stop no nakon vraćanja života u normalno stanje vrijedna uprava već vuče poteze koji bi trebali osigurati još bolje rezultate i u konačnici i plasman.

Iako je nova sezona ranije završena, vrijeme je da predstavimo prvo pojačanje za iduću sezonu, Milicu Grbavčević koja dolazi iz Azerbejđana i igra na poziciji pivota. Napravili smo interview s njom u kojem nam se predstavila i objasnila zašto se odlučila na dolazak u osječki klub.

  • Reci nam nešto o sebi (kako si se počela baviti rukometom, rukometni put po klubovima, gdje si sve igrala, ispričaj neko tebi zanimljivo iskustvo)?

Rukomet sam počela trenirati u svojoj 13 godini. Trenirala sam u klubu “Vimax” kod trenerice Svetlane Borisenko. Kod nje sam trenirala od svoje 13. do 17. godine. Onda sam dobila ponudu od trenerice da idem s njom u Rusiju gdje sam odradila probu (zbog nedostatka video materijala). Odluka je donesena nakon pet dana, a ja sam zadovoljila zahtjeve kluba i trener odlučuje da ostanem, tako da postajem igrač kluba “Agu Adif” iz Maikopa (Rusija). U klubu sam ostala 4 sezone. Potom dobijam ponudu iz Azerbejdžana iz Kluba “Azeryol” iz Baku-a. Prihvatila sam ponudu, prelazim u Azeryol i igram tamo 2 sezone. Nakon toga sam odigrala treću sezonu u Bjelorusiji u klubu “Azersu”.

  • Što te najviše privuklo na dolazak u ŽRK Osijek?

Privuklo me to što je ekipa dobro plasirana na tablici i nadam se uspjehu u klubu .S tim da sam ja iz Crne Gore a Hrvatska mi je blizu (što mi je bitno, pošto smo sličan narod), mislim da ću se dobro uklopiti. A pošto nisam bila u prilici posjetiti Hrvatsku to mi je još jedan razlog da budem tu.

  • Jesi li ikada već bila u Osijeku ili proučavala o Osijeku?

Nisam bila u prilici da obiđem Hrvatsku ni Osijek. 

  • Koja su tvoja očekivanja za iduću sezonu?

Moja očekivanja za iduću sezonu su da dam svoj maksimum i dam maksimalan doprinos klubu.

  • Koji su ti rukometni uzori?

             Heidi Løke

  • Hobi?

Imam više hobija, jedan od njih je vožnja bicikla. U slobodno vrijeme volim praviti afro frizure 

  • Koju glazbu slušaš i što te najviše opušta?

Volim sve slušati, ovisno o raspoloženju u određenom trenutku.