Milardović okupio Jurjevčane, promjene u vodstvu kluba

U četvrtak, 13. siječnja, s pripremama za proljetni dio prvenstva su krenuli i nogometaši Zrinskog iz Jurjevca. Iza Jurjevčana je sjajna polusezona, momčad trenera Josipa Milardovića tijekom cijele jeseni igrala je sjajno, a to je popratio i vrlo dobar rezultat. Nakon 17 odigranih kola Zrinski se nalazi na trećem mjestu s 39 osvojenih bodova, samo tri manje od jesenskog prvaka Vukovara 1991, a čak 9 više od četvrtoplasirane Marsonije. Za proljeće cilj i dalje ostaje isti, a to je jedinstvena 3. HNL za što će im biti potrebno jedno od prva tri mjesta. Svi u klubu se nadaju barem jednako uspješnom proljeću kakva je bila i jesen.

Oglas

Nogometaše je na prozivci prvi pozdravio dugogodišnji glavni sponzor kluba, Ivica Kocur, koji im je čestitao na sjajnoj jesenskoj polusezoni ne krijući osobno zadovoljstvo viđenim. Poželio je momcima mnoštvo uspjeha i u daljnjem radu, te što je manje moguće bolesti i ozljeda. Na kraju govora, Kocur je upoznao prisutne s određenim promjenama u vodstvu kluba, te je također najavio promjenu i njegove uloge u klubu. Naime, Kocurovu dosadašnju ulogu preuzima Josip Komak, svima poznati vlasnik Osječke pivovare, koji je postao glavni sponzor kluba. Komak je dugo godina bio alfa i omega Vihora iz Jelisavca. Ivica Kocur i dalje ostaje u klubu, ali na poziciji koordinatora.

Oglas

Što se tiče igračkih promjena, njih u Zrinskom ove zime nije bilo previše. Klub su napustila dvojica igrača: branič Antonio Lukačević i napadač Damjan Jurić. Za sada rubrika pojačanja ostaje prazna, a iz Zrinskog ističu da imaju puno povjerenje u postojeći igrački kadar. Dodaju i da ako bude dolazaka, to će morati biti pravo pojačanje za momčad.

Oglas

Prvom se treningu odazvalo 24 igrača, a momke je pozdravio i trener Josip Milardović koji je prije tri dana proslavio 40.-ti rođendan. Milardović je također istaknuo zadovoljstvo odrađenom jeseni, ali je i napomenuo da će Zrinskom ovo proljeće biti puno teže, jer iz uloge lovca, sada postaju lovina.
Svim igračima dajem do znanja da mjesto na mjesto u postavi mogu računati samo oni koji to dokažu na treninzima i utakmicama. Svi će igrači dobiti priliku, a jedino mjerilo su treninzi i utakmice. Pozivam sve igrače na ozbiljnost i rad od prvoga dana odnosno od danas kada ćemo odraditi prvi trening, zaključio je trener Milardović.

Jurjevčane u zimskim pripremama očekuje pet vrlo zahtjevnih i zanimljivih protivnika. Već sljedeću srijedu momčad putuje u Zagreb gdje će prvu pripremnu utakmicu odigrati s posljednjeplasiranom močadi 1.HNL, Hrvatskim Dragovoljcem. Već tri dana poslije očekuje ih Bedem u Ivankovu, a početak veljače je rezerviran za drugu momčad Osijeka i još jednog drugoligaša, vinkovačku Cibaliju. Zadnju pripremnu utakmicu, takozvanu generalku, nogometaši Zrinskog odigrat će s Višnjevcem, članom MŽNL Osijek-Vinkovci.
U prvom kolu proljetnog dijela natjecanja, Zrinski će gostovati u Dardi, koju je na svom terenu jesenas svladao rezultatom 2:0.