Milardović okupio Jurjevčane, promjene u vodstvu kluba

U četvrtak, 13. siječnja, s pripremama za proljetni dio prvenstva su krenuli i nogometaši Zrinskog iz Jurjevca. Iza Jurjevčana je sjajna polusezona, momčad trenera Josipa Milardovića tijekom cijele jeseni igrala je sjajno, a to je popratio i vrlo dobar rezultat. Nakon 17 odigranih kola Zrinski se nalazi na trećem mjestu s 39 osvojenih bodova, samo tri manje od jesenskog prvaka Vukovara 1991, a čak 9 više od četvrtoplasirane Marsonije. Za proljeće cilj i dalje ostaje isti, a to je jedinstvena 3. HNL za što će im biti potrebno jedno od prva tri mjesta. Svi u klubu se nadaju barem jednako uspješnom proljeću kakva je bila i jesen.

Nogometaše je na prozivci prvi pozdravio dugogodišnji glavni sponzor kluba, Ivica Kocur, koji im je čestitao na sjajnoj jesenskoj polusezoni ne krijući osobno zadovoljstvo viđenim. Poželio je momcima mnoštvo uspjeha i u daljnjem radu, te što je manje moguće bolesti i ozljeda. Na kraju govora, Kocur je upoznao prisutne s određenim promjenama u vodstvu kluba, te je također najavio promjenu i njegove uloge u klubu. Naime, Kocurovu dosadašnju ulogu preuzima Josip Komak, svima poznati vlasnik Osječke pivovare, koji je postao glavni sponzor kluba. Komak je dugo godina bio alfa i omega Vihora iz Jelisavca. Ivica Kocur i dalje ostaje u klubu, ali na poziciji koordinatora.

Što se tiče igračkih promjena, njih u Zrinskom ove zime nije bilo previše. Klub su napustila dvojica igrača: branič Antonio Lukačević i napadač Damjan Jurić. Za sada rubrika pojačanja ostaje prazna, a iz Zrinskog ističu da imaju puno povjerenje u postojeći igrački kadar. Dodaju i da ako bude dolazaka, to će morati biti pravo pojačanje za momčad.

Prvom se treningu odazvalo 24 igrača, a momke je pozdravio i trener Josip Milardović koji je prije tri dana proslavio 40.-ti rođendan. Milardović je također istaknuo zadovoljstvo odrađenom jeseni, ali je i napomenuo da će Zrinskom ovo proljeće biti puno teže, jer iz uloge lovca, sada postaju lovina.
Svim igračima dajem do znanja da mjesto na mjesto u postavi mogu računati samo oni koji to dokažu na treninzima i utakmicama. Svi će igrači dobiti priliku, a jedino mjerilo su treninzi i utakmice. Pozivam sve igrače na ozbiljnost i rad od prvoga dana odnosno od danas kada ćemo odraditi prvi trening, zaključio je trener Milardović.

Jurjevčane u zimskim pripremama očekuje pet vrlo zahtjevnih i zanimljivih protivnika. Već sljedeću srijedu momčad putuje u Zagreb gdje će prvu pripremnu utakmicu odigrati s posljednjeplasiranom močadi 1.HNL, Hrvatskim Dragovoljcem. Već tri dana poslije očekuje ih Bedem u Ivankovu, a početak veljače je rezerviran za drugu momčad Osijeka i još jednog drugoligaša, vinkovačku Cibaliju. Zadnju pripremnu utakmicu, takozvanu generalku, nogometaši Zrinskog odigrat će s Višnjevcem, članom MŽNL Osijek-Vinkovci.
U prvom kolu proljetnog dijela natjecanja, Zrinski će gostovati u Dardi, koju je na svom terenu jesenas svladao rezultatom 2:0.