Milan Mravunac odlazi s klupe Sloge iz Novih Mikanovaca

Milan Mravunac Mrav nakon dugih 6 godina odlazi s mjesta trenera Sloge. Tako je odlučio u razgovoru s Mravom predsjednik kluba Damir Sušac, a njegovo mjesto preuzima mladi ambiciozni trener Rocco Sušac – još uvijek aktivni igrač kluba. Rocco je doselio u Mikanovce iz Nizozemske i odmah se priključio Slogi kao igrač, u Nizozemskoj je radio kao trener mlađih kategorija, ima ambicije da u budućnosti bude trener i bavi se tim jako teškim poslom u amaterskom nogometu. Predsjednik kluba je pripremio novo mjesto u klubu za Mrava, a to je mjesto Sportskog direktora što je Mrav i prihvatio.

Oglas

Klupu voljenog kluba sam odlučio napustiti iz više razloga, ali ne napuštam klub i predsjednik Damir mi je ponudio mjesto sportskog direktora što sam rado i prihvatio. Klupu napuštam uzdignute glave, radio sam uz predsjednika dugih 6 godina kao trener, a s Damirom sam imao izvrsnu suradnju. Bilo je tu i uspona i padova i žalosti i veselja no jednostavno se čovjek umori i zasiti jer danas biti trener je doista težak posao. Svi misle da su igrači, svi misle da sve znaju, ali nije to tako. Jednostavno sam se umorio, a vjerojatno i momčad zasitila mene što je razumno i ljudski. Moja sportska biografija je bogata – prošao sam sve i svašta u nogometu promijenio dosta klubova, dosta trenera, ali onda su bila druga vremena i trener je bio šef svlačionice, a u današnje vrijeme trener mora balansirati da bi igrači došli na trening, da bi odigrali utakmicu kako sam ja to zamislio, ali to je jako jako teško. Mislim da sam Slogi dao cijelog sebe na utakmicama i treninzima – nekada to nije bilo dobro kao recimo u Lazama gdje sam svoju zadnju utakmicu doživio katastrofu. Je da je falilo pola momčadi, ali nije to opravdanje, mislim da su neki vidjeli da su zalutali u nogomet. U ovome momentu se želim odmoriti od trenerskog posla, ostajem uz svog prije svega prijatelja pa onda predsjednika i uz klub. Dok je Damir na čelu kluba sve će dobro funkcionirati, a kad on ne bude više tu, moje mišljenje je da ni kluba više neće biti. Za kraj se zahvaljujem svim igračima koji su bili tu i prošli kroz klub u zadnjih 6 godina koliko sam ja trener, zahvaljujem se predsjedniku, upravi kluba, navijačima i svima koju su dolazili na Slogine utakmice i nekada morali gledati loše utakmice, ali sve je to život. Klub ostaje, a mi prolazimo i odlazimo. Mladom budućem treneru Roccu želim svu sreću i strpljenje koje će mu trebati itekako i stojim mu na raspolaganju kako sam mu i obećao. Predsjedniče, hvala ti za sve ove godine povjerenja, mnogi su me mijenjali i bili protiv mene, ali ti si jednostavno to uvijek rekao jasno i glasno – ja odlučujem, Mrav je i dalje trener. Nikada nisi dao na mene i kad je bilo najteže ostali smo nas dvojica sami i održali klub. Još jednom za kraj sretno momci, da ćete mi faliti vjerojatno hoćete, ali to je život – klub mora i dalje živjeti. Voli vas vaš trener dida Mrav – izjavom se od kluba oprostio Milan Mravunac.

Oglas

Oglas

Prije svega poštovanje Vama i svima onima koji će ovo čitati. Spreman sam preuzeti klupu Sloge i znam da to nije nimalo lagan posao. Upoznao sam dobro momčad, vidio dosta stvari, momci su dobri dečki koje ja poštujem, a nadam se i oni mene, bar je tako bilo kao igraču u Sloginoj momčadi. U razgovoru s trenerom Mravom i predsjednikom Damirom prihvatio sam mjesto trenera seniorske momčadi Sloge. Svjestan sam da neće biti lako jer to je zahtjevan posao kao i svaki ako se ne daš 100 posto u to što radiš rezultata neće biti. Ono što sam vidio kroz pola godine igranja u Slogi da je to dobra momčad i dobri dečki i nadam se da će tako ostati i nadalje. Ali jedno će se  sigurno morati promijeniti, a to je odnos prema klubu, odnos prema treninzima i utakmicama gdje ću tražiti i zahtijevati 100 postotan učinak i rad jer bez rada i treninga nema ni rezultata. Ako ste za nešto nagrađeni pa to se treba onda i opravdati moj je moto jednostavno takav, što smatram ispravnim. Ništa za sada ne bih više dužio imamo pred sobom dosta vremena za osvježenje igračkog kadra kako su predsjednik i novi sportski direktor najavili, a to je dolazak par igrača. Za sada se zahvaljujem klubu što mi je ukazao povjerenje s ulogom trenera seniorske momčadi, a na meni i igračima je da ga opravdamo – za Sportalo je izjavio novi trener Sloge Rocco Sušac.