/Meštrović želi atmosferu iz Sofije na Gradskom vrtu PREDSJEDNIK OSIJEKA OPTIMIST UOČI UZVRATA
ivan meštrović

Meštrović želi atmosferu iz Sofije na Gradskom vrtu PREDSJEDNIK OSIJEKA OPTIMIST UOČI UZVRATA

Susret u Sofiji u četvrtak navečer nazočio je i predsjednik Nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović. Nakon utakmice posebno se osvrnuo na atmosferu u kojoj je odigran susret, a osjetili su je baš svi na tribinama oronulog zdanja „Bugarske armije“.

Ne bih posebno govorio o utakmici i činjenici da rezultat ne prati statistiku te da smo imali puno više šansi, no uz malo efekta. Spomenuo bih nešto drugo. Njihovo staro betonsko zdanje nikoga nije impresioniralo, naprotiv, no nisam nikada ranije bio na stadionu na kojem je bilo manje „običnih“ gledatelja u odnosu na brojku pravih navijača. Svjedočili smo kako publika definitivno može pridonijeti kranjem ishodu. Uistinu je riječ o fanatičnim navijačima koji znaju i uspjevaju napraviti sjajno ozračje.  

„To je izgledalo nevjerojatno“

To je bila prva Meštrovićeva reakcija i komentar kojega je iznio i pred osječkim novinarima koji su bili na utakmici. Navijanje ga se najviše dojmilo, pa je u svojoj izjavi nastavio:

Svaka im čast jer je to izgledalo nevjerojatno, a svaka čast, dakako, i našoj „Kohorti“ koja je doputovala u Sofiju. Aktivna je domaća publika iznijela ovaj rezultat u korist bugarske momčadi. Istok ili Zapad, to na ovom stadionu uopće nije bilo bitno, svi su sjajno navijali i mi smo umnogome zbog toga doživjeli poraz.

Pokušati dobiti isti efekt u Osijeku

I onda je uslijedilo ono što smo zapravo i pretpostavljali da će biti poanta cijele priče o navijačima u Bugarskoj…

Učinit ću sve, zajedno sa svojim suradnicima, da na uzvratu u Gradskom vrtu pokušamo dobiti sličan efekt. Svjedočili smo proteklih godina da su naši navijači, predvođeni „Kohortom“, najjači kada je najpotrebnije. Siguran sam da uz takvu podršku navijača, a ne pasivnih gledatelja, mi prolazimo dalje! A u Sofiji smo vidjeli da je moguće napraviti takvu atmosferu i u njoj izboriti željeni rezultat.

Podijeli
  •  
  •  
  •