/Dinamo iz Beča pobjednik Croatia kupa MEĐUNARODNI TURNIR U BOGDANOVCIMA
naj igrac - Vinko Lastic

Dinamo iz Beča pobjednik Croatia kupa MEĐUNARODNI TURNIR U BOGDANOVCIMA

Proteklog vikenda u Bogdanovcima je održan 18. Memorijal Vidoja Marića, koji od ove godine nosi i ime Croatia kup. Turnir se igra u spomen na tragično preminulog hrvatskog policajca, člana bogdanovačkog nogometnog kluba. Osim domaćina – NK „Croatia“, nastupili su i gosti iz Beča – NK „Dinamo Helfort“ te dva lokalna kluba – Slavonac iz Tenje i Akademija Krpan-Babić.

Gosti iz Austrije su se pokazali najkvalitetnijim protivnikom te su slavili u finalu protiv domaćina rezultatom 4-1, dok su u susretu za treće mjesto mladi nogometaši Akademije bili bolji od Slavonca rezultatom 3:1. „Želja nam je bila ugostiti klubove iz Austrije i Njemačke, no došlo je do otkazivanja u posljednji trenutak pa su naši prijatelji iz Akademije i Slavonca uskočili na njihovo mjesto, za što im ovim putem zahvaljujem. Gosti iz Dinama Beč su prevalili dug put kako bi, zajedno s nama, odali počast našim poginulim herojima i to pokazuje koliko im je stalo da se njihova imena nikada ne zaborave.“ – istaknuo je predsjednik bogdanovačkog županijskog prvoligaša Vladimir Prce.

Sve pojedinačne nagrade su otišle put Austrije – za najboljeg igrača proglašen je Vinko Lastrić, titulu najboljeg vratara je odnio David Đurđević, dok je Filip Omazić sa tri zgoditka bio najbolji strijelac. Prijelazni pehar kapetanu Dinama uručio je Ante Marić, otac preminulog Vidoja Marića, što je obvezalo vodstvo bečkog kluba, člana pete austrijske lige, na povratak dogodine i pokušaj obrane titule najbolje ekipe.

Tekst i foto – NK Croatia Bogdanovci (S.Đ.)

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.