Međimurska Premier liga – čak osam momčadi unutar tri boda

Za ovaj nadolazeći vikend u međimurskom nogometu možemo, blago rečeno, kazati da će biti spektakularan. Nakon sedam odigranih kola, apsolutno ništa nije sigurno iako su na vrhu bodovno izjednačeni Graničar iz Kotoribe i BSK iz Belice – svaki s po 14 bodova.

Oglas

Praznik nogometa očekuje tijekom naredna dva dana jer osim gore spomenutih lidera, čak osam momčadi je unutar tri boda od prvog mjesta. Da stvari budu još bolje, 13 momčadi je unutar šest bodova. U nekom ludom scenariju ovog vikenda bismo mogli dobiti i četvrtog lidera prvenstva nakon Nedelišća, BSK-a i sada Graničara.

Oglas

Oglas

Derbiji kola igrat će se tijekom cijelog vikenda, a možda najznačajniji bit će dvoboj Međimurca i Graničara. Vodeći tim lige odlazi u Dunjkovec-Pretetinec na megdan četvrtoplasiranoj ekipi. Bit će ovo žestoki dvoboj u kojem nijedna momčad neće htjeti prepustiti igru protivniku i zasigurno nas čeka pravi derbi spektakl.

BSK Belica dočekuje Podturen, koji je nakon dobrog niza utakmica malo posustao, ali i dalje se drži uz bok vodećih. Ove momčadi dijele tri boda i sasvim je jasno da će ekipe morati biti maksimalno koncentrirane ako žele izvući sve iz ovog susreta. Beličani igraju pred domaćom publikom i to će im zasigurno dati dodatni poticaj i vjetar u leđa kako bi sigurno i mirno slavili.

Nedelišće na svoj terenu dočekuje uvijek neugodni Naprijed. Gosti su prošle sezone igrali u rangu više te sada dolaze na teren, po mišljenju mnogih, najbolje momčadi međimurskog nogometa. Domaćini svakako žele ispraviti greške iz prošlog kola te osvojiti tri boda kako ne bi već u startu previše zaostajali za vodećima. S obzirom na to kakav renome imaju, pobjeda je u ovom susretu imperativ. Voda na mlin im je to što gosti dolaze u Nedelišće u nedostatku igrača zbog kartona i povreda. Budući da nisu kompletirani. trener Dražen Horvat morat će smisliti nešto kako bi probao uzeti bod domaćinu, a u isto vrijeme zadržati formu svojih igrača.

U Macincu nas očekuje dvoboj Centrometala i Mladost Kometa. Na papiru i po trenutnoj formi, ovo bi trebala biti lagana utakmica za domaćina. Međutim, ako smo nešto naučili iz prošlog kola, to je da svatko može dobiti svakoga. Bez obzira na pozitivan niz domaćih, Mladost je jedna kvalitetna momčad koja itekako može uzeti tri boda bilo kojoj ekipi. Iako rezultati to možda i ne pokazuju, oni su itekako tim kojeg svi respektiraju i ulaze u susret s dozom opreza. Macinčani će htjeti pobijediti ovu utakmicu, ne samo radi produženja niza pobjeda, već i radi svojeg najboljeg igrača Jaše Kocijana koji nakon meča odlazi na razmjenu studenata u Njemačku.

Od ostalih dvoboja očekuju nas mečevi Draškovca i Dinamo Palovca, Jedinstva i Sloge Štrigove te posljednjeplasiranog Galeba i Bratstva iz Savske Vesi i Mladost Svete Marije i Bratstva iz Jurovca. Svi ovi susreti igraju se u subotu i nedjelju od 16:00 sati.