Mato Neretljak preuzima Zrinski: Komak: Bit ćemo 15 bodova ispred drugog

Čini se da je riješeno dugo otvoreno pitanje trenera aktualnih viceprvaka Prve NL, nogometaša Zrinskog. Bit će to Mato Neretljak, bivši prvotimac Osijeka i Hajduka, te bivši trener između ostalog i Rudeša, jednog od glavnih pretendenata za titulu u novoj sezoni.

– Molio sam se Bogu da mi pomogne pronaći pravo rješenje, i poslao mi je Matu! U 2 sata popodne smo se prvi put čuli, on je slučajno putovao prema Slavoniji, sastali smo se u sedam navečer, rekao sam mu javiti sutra dan, ali sam mu javio prije nego je izišao iz grada, osjetio sam da je to to. Kroz razgovor smo vidjeli da možemo surađivati, uvjeren sam da će ovo biti najbolja suradanja u hrvatskom nogometu. Otišao nam je Unušić samo, ostatak ekipe je na okupu, ima upita za igrače, prije svih za Dogana, ali on je jako skup igrač, kad uđemo u Premijer ligu bit će još skuplji! – izjavio je za Sportalo Ivan Komak, predsjednik Zrinskog.

Nismo propustili pitati Gazdu o planovima za novu sezonu.

– Bit ćemo 15 bodova ispred drugog! Zapamtite što sam vam rekao. U inat HNS-u, nakon onoga što su mi napravili mislili su da ću prodati klub, ali neću. Ja nemam želje, to što pričam je nešto u što ja čvrsto vjerujem da će se dogoditi. Ove sezone ćemo osvojiti Prvu NL, možda je zapravo ispalo i puno bolje ovako, Dinamo će donijeti lijepe novce, nadam se da će igrati i Ligu prvaka, a onda ćemo sljedeće sezone osvojiti Premijer ligu! Koliko će mi trebati novca? Tu ćemo ispisati povijest, bit ćemo prvaci s najmanjim proračunom u povijesti, dva milijuna eura će nam biti dovoljno. Drugi klubovi troše na nepotrebne stvari, pa Osijek ima 90 zaposlenih, mi to ne trebamo.

Radili ste i neke promjene u klubu, osim trenera Budiše još su se neke pozicije mijenjale.

To vam je to o čemu pričam, imali smo krtice u klubu, to sam riješio, sada imam ekipu iz Jelisavca kojoj mogu vjerovati. Bog će mi poslati još 3-4 prava igrača, ne zvijezde, to meni ne treba, trebaju mi igrači koji su dobri, koji se žele razvijati i igrati najbolji nogomet u karijeri, kojima je cilj igrati HNL – zaključio je Ivan Komak, predsjednik Zrinskog u razgovoru za Sportalo.