Mateo Rodin potpisao za RK Nexe

Nakon svih problema koje je uzrokovao koronavirus u sportskom svijetu napokon stižu dobre vijesti iz našičkog kluba. Naime, polakim popuštanjem mjera Gromovi započinju i s treninzima, a sjajna vijest je i ta da je čapljinac Mateo Rodin potpisao za RK Nexe gdje će zaigrati na poziciji desnog vanjskog. Mateo je 1992. godište, rođen u Čapljini gdje je i počeo karijeru. Nakon toga je igrao za RK Izviđač, a tamo je ostvario zavidne rezultate te je, nakon nekoliko sezona potpisao za francuski drugoligaš Nancy iz kojeg uskoro dolazi u Našice. Povodom njegovog dolaska kao sa svim novim Gromovima, tako smo razgovarali i s Mateom koji nam je opisao svoje rukometne početke, odlazak u Francusku, život u karanteni te što očekuje od nastavka svoje karijere u RK Nexe-u.

Oglas

“Moj rukometni put je započeo u Čapljini gdje sam ostvario svoje prve korake na parketu. Igrao sam još i za RK Izviđač gdje sam proveo četiri sezone, a u Izviđaču sam stekao najviše iskustva. Ondje sam igrao i u SEHA Gazprom ligi i u mojoj generaciji bilo je jako puno vrhunskih igrača koji i dalje igraju u poznatim svjetskim klubovima. Zatim je stigla ponuda iz Francuske da potpišem za Nancy, ponuda koju nisam mogao odbiti pa sam se odlučio za ovaj francuski drugoligaš. Bio sam jako zadovoljan klubom i svojom igrom, ali prošle godine došlo je do ozljede koljena. Prve prognoze su bile da operacija nije potrebna, no nakon nekog vremena i još nekoliko kontrola ipak sam otišao “pod nož”. Zatim je slijedila rehabilitacija koje je bila, to moram naglasiti, vrhunska i ubrzo sam se vratio treningu i dobrim igrama.” – rekao je Mateo.

Oglas

Za RK Nexe sam odlučio potpisati zato što mi se oduvijek sviđao način rada u klubu te cjelokupna organizacija. Koga god sam pitao kako je igrati za Nexe nitko nije imao loše riječi i svi su izuzetno zadovoljni klubom tako da sam, bez obzira na sve ostale ponude, odlučio doći u Našice. Još uvijek se nalazim u Francuskoj gdje su mjere karantene uvedene 17. 03., a one su popustile tek neki dan, odnosno 11. 05. Ovdje je rukometna liga završila prije nekih mjesec dana, ali zbog nemogućnosti povratka kući ostao sam još neko vrijeme ovdje pridržavajući se svih pravila karantene koja su ovdje bila dosta rigorozna. Naime, mogli ste samo sat vremena dnevno izaći van i to po živežne namirnici ili do ljekarne uz posebnu potvrdu, nismo se mogli kretati dalje od kilometra od svog stana. Tako sam treninge odrađivao u svom stanu, slično kao moji budući suigrači, a jedina prednost ove karantene je bila ta što sam uspio sanirati sve ozljede tako da sam sada u odličnoj formi. Nisam još siguran kada ću doći u Našice, ali ovaj tjedan planiram se vratiti doma u Čapljinu gdje moram ostati dva tjedna u karanteni pošto su i dalje takve mjere na snazi. S rukometnim klubom Nexe očekujem ostvariti što bolje rezultate i nadam se vrhunskim borbama u SEHA Gazprom ligi i EHF kupu. Vidimo se uskoro!” – zaključuje razgovor novi Grom, Mateo Rodin.

Oglas

Izvor Nexe