Matej Sivrić: “Ništa nije gotovo”

Nogometaši Marsonije jučer su pred svojim gledateljima u sjajnoj nogometnoj atmosferi doživjeli poraz od sinjskog Junaka u prvom susretu kvalifikacija za popunu 2. HNL. Junak je otišao kući pjevajući s ogromna dva pogotka prednosti pred uzvrat koji se igra sljedećeg vikenda. Jedna nepažnja obrane kod ubačaja, te jedan dalekometni projektil sinjskog kapetana bili su dovoljni za poraz Bijelo crnih.

Ponovit ćemo ranije napisano, nije Marsonia bila na visokoj razini, bilo je previše “ukočenosti” u igri, ziheraštva i straha od greške, ali ono što nitko ne može poreći je trud, volja i borba svih 90 minuta.

Moram napisati… Razočaran sam, ali ne u nas, već u sreću. Ovaj put je sreća bila na njihovoj strani, nadam se da ljudi koji razumiju nogomet da su to i vidjeli. Uvijek sam bio optimističan, bit ću i ovaj put, ima još 90 minuta, ništa nije gotovo!! Hvala vam što ste došli i što ste nas bodrili do kraja, ništa još nije gotovo – napisao je ovo na svom facebook profilu Matej Sivrić i poslao najbolju moguću poruku svima, prije svega svojim suigračima – ništa još nije gotovo!

Kao novinar sam do sada na Sportalu objavio zaista puno tekstova, oko 8000 ukupno, u njima je bilo i jako puno izjava, a uzimanje izjava je u 90% slučajeva razgovor s čovjekom u kojem se stekne određeno povjerenje da neke stvari koje su rečene neće biti objavljene. Ovo će biti prvi put da ću iznijeti nešto od onoga što nije bilo za javnost, možda će biti i zamjereno, ali ovoga puta moram. U četvrtak sam vodio jedan poduži razgovor s Braslavom Ostojićem u kojem je čovjek rekao nešto što je htio da ostane među nama “mene zovi ako izgubimo, ako pobjedimo nek dečki budu u prvom planu”. Kada su nažalost izgubili odlučio sam da ga neću zvati nego ću samo ovo napisati.

Braslav Ostojić je trener kojeg bi svaki igrač poželio, onaj koji će se posuti pepelom i preuzeti odgovornost kada je loše što je jučer napravio pred kamerama HNTV-a, a sigurno bi i u izjavi za Sportalo, a gurnuti igrače u prvi plan kad je dobro i kad se pobjeđuje! Čitajući objavu Mateja Sivrića, gledajući u nekim ranijim utakmicama kako igrači nakon gola šprintaju prema klupi i svom treneru lako je zaključiti da u svlačionici vlada sjajna atmosfera, da u njihovim glavama “ništa nije gotovo” što se tiče kvalifikacija, ali i ako ne završi onako kako priželjkujemo, ova ekipa s ovim trenerom neće odustati i ponovno će se boriti za naslov prvaka i novi pokušaj iskoraka ka 2. HNL!