/Matej Senić s Varaždinom u Prvoj HNL JOŠ JEDAN NOGOMETAŠ IZ TVORNICE ŽELJKA RENKE
60475169_2467102750022853_170573247476137984_n

Matej Senić s Varaždinom u Prvoj HNL JOŠ JEDAN NOGOMETAŠ IZ TVORNICE ŽELJKA RENKE

Slavonska veza u Varaždinu ovih dana proživljava nezaboravne trenutka. Varaždin je novi prvoligaš, a velike zasluge ima i naš Slavonac Matej Senić koji je prve nogometne korake napravio u vrhunskoj tvornici nogometaša Željka Renke u Batrini. U sjeni ovog rezultata i prve momčadi je i naš Zoran Kastel koji nakon lijepe igračke karijere ostaje i dalje vezan za svoj drugi dom Varaždin u kojemu je odigrao važnu ulogu pri dolasku Mateja Senića u redove novog prvoligaša.

Jako sam sretan što smo osvojili ovu zahtjevnu 2.ligu i ušli u Prvu HNL jer to ovaj grad zaslužuje, a pogotovo navijači koji su došli u nevjerojatno velikom broju i oni su nam bili 12.igrač – svaka im čast. Što se ekipe tiče stvarno smo odlični i podnijeli smo pritisak i teret do kraja, a puno je sve jednostavnije kad imaš Benka i Jerteca u ekipi. Jako sam zahvalan treneru Branku što je vjerovao u mene i ekipu i od kad je došao uvjerio nas je da ćemo ući u Prvu ligu, a najviše zahvaljujem Zoranu Kastelu jer da njega nije bilo mene ne bi bilo ovdje u Varaždinu. Inače sam iz malog nogometnog mjesta Batrina nedaleko Slavonskog Broda, tamo sam odrastao i tamo sam uz velikog nogometnog stručnjaka Željka Renku naučio osnove nogometa i on me doslovno naučio svim tajnama nogometne vještine pa njemu skidam kapu do poda. Pratim i dalje njegov rad i vidim da djecu trenira na visokom nivou i djeca odlaze u velike nogometne sredine kao što su Osijek, Hajduk i Dinamo svaka mu čast jer je njegov doprinos nogometu doista velik. Želim se zahvaliti također svojoj obitelji koja me me podržavala u svemu i bez njih ovo ne bi imalo smisla, a najviše supruzi i mom sinu Noi što su mi bili dodatna motivacija za ostvarenje ovakvog rezultata no ovo je tek početak – za Sportalo je ispričao talentirani, a sada i prvoligaški nogometaš Matej Senić.

Matej je do sada nakon koprivničkih angažmana u mladim kategorijama Slaven Belupa i Koprivnice imao nekoliko internacionalnih angažmana u Ljubuškom i Gabeli. Zoran Kastel je nakon zapažene igračke karijere (Osijek, Inker, Varteks, Dinamo Tirana…) uskočio u trenerske vode pa je do sada imao angažmane u  Podravini, Varteksu, Varaždinu, a okušao se i u Emiratima vodivši U-17 momčad Ittihad Kalbe. Do ovog povijesnog i trnovitog uspjeha Varaždina i povratka tamo gdje mu je i mjesto stigao je kao desna ruka iskusnog trenera Karačića.

Foto FB Varaždin

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.