Martin Majdenić preuzeo klupu Valpovke

Ovih je dana iz vedra neba stigla vijest da Davor Mijatov, dosadašnji trener Valpovke, daje neopozivu ostavku na mjesto glavnog trenera seniorske momčadi. Iako Mijatov i dalje ostaje na klupskoj funkciji potpredsjednika, uprava kluba je promptno reagirala i na trenersku poziciju dovela novo ime. Predsjednik kluba, Marko Barišić, trenersku je poziciju povjerio mladom i ambicioznom Martinu Majdeniću. Majdenić posjeduje trenersku nacionalnu PRO licencu, završio je Kineziološki fakultet u Zagrebu, a do nedavno je vodio člana 3.HNL Sjever, Papuka iz Orahovice. U svojoj je trenerskoj karijeri Majdenić bio trener pionira prvoligaša iz Gorice, samostalno je vodio seniorske momčadi Slavonca iz Ladimirevaca i Jedinstva iz Donjeg Miholjca, te je neko vrijeme pomoćnik Davoru Rupniku na klupi Belišća.
Valpovka se trenutno nalazi na trećem mjestu u MŽNL Osijek-Vinkovci, a kako doznajemo, klub od igrača nije nitko napustio, a u potrazi su za još nekim pojačanjima kako bi što snažniji i spremniji dočekali proljeće i borbu za prvaka.
Novi trener Majdenić za redakciju Sportala je rekao sljedeće:
-Vrlo brzo nakon raskida suradnje s NK Papuk kontaktirao me predsjednik kluba Marko Barišić, te mi u cijelosti prenio sve ciljeve i ambicije kluba. Nakon nekoliko razgovora zaključili smo da imamo jako slične poglede na nogomet i isti dugoročan cilj, a to je da NK Valpovka bude što prije u 3.HNL. O dolasku nisam puno razmišljao jer sam igrao za ovaj klub te imam samo pozitivna iskustva. Pošto sam ja u svoja zadnja tri seniorska angažmana imao za cilj stabilizaciju i opstanak kluba u različitim ligama ovo je za mene nešto novo. Znam da su očekivanja od mene vrlo velika i da će biti prisutan pritisak rezultata, ali ja to i želim jer do sada nisam bio u takvoj situaciji. Hoću li biti uspješan u ovom zadatku ovisi o puno faktora, nisam mađioničar, ali dat ću sve od sebe da klub bude još uspješniji nego do sada. Što se tiče pojačanja još uvijek smo u pregovorima s nekoliko mladih igrača koje želimo dovesti. Pripreme započinjemo 09.01.2022. nešto ranije od planiranog jer želim što prije upoznati igrače. Ovim putem bih se zahvalio upravi na ukazanom povjerenju.