Marsonia u posljednjoj provjeri bolja od Slavonije

Pred nogometašima Marsonije je posljednji tjedan priprema uoči početka novog prvenstva u jedinstvenoj Drugoj ligi koja će od ove sezone biti 3. rang natjecanja. Svi s nestrpljenjem čekaju ovu subotu i dolazak Opatije u 1. kolu te se nadaju dobrim igrama i plasmanu ovog ljeta pojačane Marsonije. Tijekom ovih priprema Brođani su odigrali 8 kontrolnih utakmica u kojima je trener Robert Špehar uigravao momčad s novim igračima za početak nove sezone.

Oglas

U svojoj posljednjoj provjeri uoči subotnjeg početka novog prvenstva nogometaši Marsonije na domaćem su terenu s 2:0 svladali požešku Slavoniju. Za jedne i druge ovo je bila tzv “generalka” jer će oba kluba ovaj vikend krenuti u prvenstvene okršaje. Trener Brođana Robert Špehar imao je sve igrače na raspolaganju, dok s druge strane Dalibor Bognar nije imao Mateja Pehardu i Matu Marčetića. Ovih dana je za Bognara stiglo lijepo priznanje budući je izabran u stručni stožer reprezentacije Hrvatske do 15 godina. Bijelo – crni bili su bolji te su prema očekivanju došli do pobjede, premda su i Požežani imali svojih prigoda.

Oglas

Prvu veliku prigodu za vodstvo Marsonia je imala u 16. minuti kada je Silvio Mihić lijepo proigrao Ivana Blatančića koji je prebacio na golu Slavonije Ivana Petkovića, ali je lopta otišla malo pokraj vratnice. Samo 4 minute kasnije Bijelo – crni došli su do vodstva. Ermin Huseinbašić je odlično probio desnu stranu te nakon njegovog ubačaja Silvio Mihić nije imao težak zadatak za 1:0. Jedinu prijetnju u prvom poluvremenu gosti iz Požege imali su u 27. minuti preko svog ponajboljeg igrača Ivana Antunovića koji nije bio precizan. Ubrzo je Antunović zbog ozljede napustio teren te se u Slavoniji nadaju da nije riječ o težem stradavanju. U drugom poluvremenu prvi prijete Požežani preko Josipa Solića koji je na ubačaj Ivana Peharde šutirao neprecizno pokraj gola. Na drugoj strani Selmir Mahmutović u 52. minuti nije dobro zahvatio dugačko proigravanje Lovre Anića koji se pokazao da će biti pojačanje u veznom redu. Na 2:0 Marsonia je došla u 59. minuti kada je Matej Sivrić ubacio iz kuta, a u gužvi se pred golom najbolje snašao Mislav Dogan koji je udvostručio domaću prednost. U posljednjih 20 minuta Špehar je ubacio igrače s klupe te su se u prigodama našli Huseinbašić, pa Igor Prijić i na kraju mladi Ivan Didović, međutim, rezultat se više nije mijenjao te je ostalo Marsonia – Slavonija (Požega) 2:0.

Oglas

Za Marsoniju je ovo bila 4. pobjeda u pripremama te imaju dvije neodlučene i 2 poraza. U 1. kolu novog prvenstva Marsonia u subotu ugošćuje Opatiju, dok će požeška Slavonija na gostovanje u Kneževe Vinograde kod novog člana Treće lige – istok Borca.

Tekst: Josip Šebalj