Marsonia je prvak Treće HNL, a termin kvalifikacija se još uvijek ne zna

Ono što se naslućivalo se i ostvarilo pa je tako IO HNS-a donio odluku da se sve lige osim one najviše zgotove te da se konačan rasplet ostvari prema postojećem i trenutnom stanju na tablicama.

Tako su svi prvoplasirani klubovi svojih liga postali prvaci pa im mi ovim putem čestitamo na ulasku u viši rang do kojega ih još jedino mogu spriječiti uvjeti ili kvalifikacije koje će ipak morati odraditi.

To znači da su svi oni koji nemaju potrebe za dodatnim kvalifikacijama slobodni, a oni koji to moraju čekaju termine koje će im uskoro HNS ili regionalni savezi predočiti. Nitko ne ispada niti iz jedne lige.

Izvršni odbor HNS je temeljem članka 43. i članka 44. stavka 6. Statuta dana 06. 05. 2020. donio na svojoj sjednici donio takovu odluku koja definitivno nije dobra no krivnja definitivno nije njihova jer dobrog rješenja za sve jednostavno nema, vrijeme vratiti ne možemo natrag.

Najviše se pravo imaju buniti oni koji su bili tek malo iza vodećih sastava i koji su htjeli na nogometnom terenu ostvariti svoje ciljeve koji su im sada postali nedostižni, barem do naredne natjecateljske sezone.

Natjecanja Prve HNL i završnice Hrvatskog nogometnog kupa za seniore nastavit će se kada se dobije dopuštenje nadležnih državnih tijela, uz predviđene rokove:

  • – 1/2 HNK 30.-31.05.2020.
  • – Kolo HT Prva liga 06.06.
  • – Kolo HT Prve lige 25.07.
  • – Finale HNK – 01.08.2020.
  • – Kvalifikacije za popunu HT Prve Lige 02.08. i 05.08.2020.

Malonogometaši i nogometašice elitnog hrvatskog ranga su još uvijek na čekanju i još nije sigurno hoće li uopće nastaviti tamo gdje su stali, a odluku očekujemo najkasnije do 18.svibnja.

Natjecanje Druge HNL neće se nastaviti i trenutna tablica proglašava se konačnom. Iz Druge HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Druge HNL bit će određeni naknadno.

Natjecanje Treće HNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim. Iz pojedine skupine Treće HNL nitko neće ispasti, a termini kvalifikacijskih utakmica za popunu Treće HNL bit će određeni naknadno.

Sva natjecanja mladeži (muški, žene, mali nogomet) neće se nastaviti i trenutne tablice proglašavaju se konačnim. Sudionici pojedinih liga iz natjecateljske godine 2019/20. ostat će jednaki i u sljedećoj natjecateljskoj godini.

Natjecanje Druge HNLŽ kao i Druge HMNL neće se nastaviti i trenutne tablice pojedine skupine proglašavaju se konačnim.

Konačna odluka o sustavu natjecanja za natjecateljsku godinu 2020/21. donijet će se nakon postupka licenciranja, završetka natjecanja i dobivenog mišljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno suglasnosti Središnjeg državnog ureda za šport.

Foto FB Marsonia