Marko Žuljević iz slobodnjaka za slavlje Marsonije

Nogometaši Marsonije su u Brodu s minimalnih 1:0 bili bolji od Slavonije, a pobjednika je odlučio fantastičan pogodak Marka Žuljevića iz Slobodnog udarca.

Prvo poluvrijeme od potpunog zaborava spašava samo taj vanserijski potez napadača Bijelo crnih koji je u 39. minuti najprije izborio, a onda i realizirao slobodni udarac sa 20ak metra od Vasića. Teško se sjetiti ičega zanimljivog u prvom dijelu osim gola.

U nastavku je to ipak bilo dosta sadržajnije, iako i dalje nismo vidjeli puno prilika i velikih obrana vratara. Zapravo se možemo sjetiti samo jedne intervencije gostujućeg golmana, ponovno je u napadu bio Žuljević, no njegov udarac glavom sa 6-7 metra išao je suviše blizu da vratar Vasićevog kalibra to ne bi bez problema ukrotio. Na drugoj strani pamtimo udarce s ruba kaznenog prostora, dva puta Antunovića, jednom u blok jednom je to zaustavio Iličević, te Mateja Peharde čiji je pokušaj otišao s vanjske strane vratnice, dok je Marčetić u zapravo najboljoj situaciji što se gostiju tiče pogodio vanjski dio mreže. Nakon što je u 64. minuti Marsonia ostala bez opravdano isključenog Lukasa Rošića gosti su napravili ozbiljan pritisak, no Balentović i društvo su sve zaustavili, a u sudačkom dodatku ih je nagradila i sportska sreća kada je Ivan Antunović fantastično pogodio gredu. Marsonia je ovim slavljem ponovno skočila na četvrto mjesto, a u subotu Brođane čeka novi derbi, ovoga puta gostuju kod Đakovo Croatije. Požežane pak čeka domaći susret s još jednim klubom iz Brodsko posavske županije – Oriolikom, a taj se susret igra u petak na Rekreaciji.