Marko Žigić ponovno na klupi Naška: “Imamo visoke ambicije!”

Ono što se dosta dugo “šuškalo” dobilo je i službenu potvrdu, Marko Žigić ponovno je trener Naška. Nakon sjajne epizode u Motičini koju je odradio bez poraza i vrlo dobre u Kutjevu, Žigić se tako vraća u Našice, ovaj put sa visokim ambicijama u četvrtom rangu HR nogometa.

Oglas

Prilika je to naravno da popričamo s ovim stručnjakom koji je do sada pokazao da zna stvoriti momčad i igru koja je uvijek vrlo dopadljiva. Krenuli smo s malim povratkom u prošlost, sa odlaskom iz Kutjeva koji se dogodio prilično neočekivano uoči gostovanja u Dardi.

Oglas

Karijera u Kutjevu? Mislim da smo odradili dobar posao u Kutjevu nakon moga preuzimanja, osiguravši miran ostanak prve sezone i druge kada smo mirno plovili sredinom tablice. Definitivno ostaje žal za onim nešto višim što je bila moja želja koja se nije ostvarila. Odlazak iz Kutjeva? Bio je to pomalo iznenađujući potez kojeg sam osobno donio nakon nesuglasica sa vodstvom kluba oko donošenja pojedinih odluka pred kraj prvenstva, ali i nekih drugih stvari koje su se dešavale u to vrijeme. O detaljima ne želim, nego ću ovom putem zahvaliti NK Kutjevu, upravi, igračima i navijačima što su me definitivno učinili boljim trenerom u mandatu koji sam tamo odradio – rekao nam je Marko Žigić.

Oglas

Povratak u NAŠK?

Iako je bilo nekoliko drugih opcija pa čak i viših izazova, ja sam se odlučio za NAŠK nakon razgovora sa predsjednikom Rukavinom. Predstavljen je projekt koji mi se jako svidio i koji se uklapa u moje privatne obaveze u ovom trenutku. Ambicije? Svi koji me poznaju i koji su radili sa mnom znaju da mene isključivo zanima borba za vrh. Nema tu skrivanja ambicija. Želim da NAŠK igra prepoznatljiv, atraktivan i napadački nogomet koji će privući što više gledatelja na tribine – poručio je novi trener našičkog kluba.

Igrački kadar, odlasci i dolasci?

Definitivno će doći do promjena u sastavu u odnosu na prošlu sezonu. Gledao sam da zadržimo kvalitetne igrače, ali i da osvježimo ekipu sa nekoliko ključnih igrača. Njih ćete moći uskoro vidjeti na klupskoj stranici. Siguran sam da će to biti respektabilna momčad. Početak priprema zakazan je za 11. srpnja u kojem će biti odigrano 7 prijateljskih i jedna kup utakmica do početka prvenstva – zaključio je Žigić za Sportalo.

Što se igračkog kadra čekaju se službene potvrde, no ono što se zna je da je momčad napustio Matar, a na njegovo mjesto stiže rođeni golgeter, sada već iskusni Marin Pavlović koji je jamac učinkovitog napada, a poznavajući Žigićev rad bit će tu puno napadačkog nogometa tako da će gledatelji imati što vidjeti u Našicama. Osim Pavlovića će biti kvalitetnih pojačanja, kadar će biti dosta širi i kvalitetniji tako da našička ambicija da se bude u samom vrhu definitivno nije bez temelja.