Marko Novoselac više nije trener Borinaca

Iza nogometnog kluba Borinci iz Jarmine je povijesna sezona u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci. Ekipu je ove sezone s klupe vodio mladi potentni stručnjak, diplomirani kineziolog, Marko Novoselac koji je nakon subotnje utakmice u Višnjevcu odlučio kako napušta klub.

Oglas

Borinci su pod vodstvom trenera Novoselca ostvarili vrlo respektabilne rezultate. Nakon što su senzacionalno osvojili jesenski naslov prvaka, Borinci su tome dodali i osvajanje Kupa NS Vinkovci. Proljetos su Borinci posustali u borbi za titulu, ali su napravili još jedan povijesni rezultat osvojivši Županijski kup Vukovarsko-srijemske županije čime su izborili nastup u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa. Svakako će Novoselčevo ime biti zlatnim slovima upisano u povijesti nogometnog kluba Borinci.

Oglas

Nakon ovakve sezone, iskreno ne znam odakle bi započeo. Dolazivši u klub, potajno sam se nadao uspjehu, ali ni u najluđim snovima baš ovakvom kao što smo ostvarili. Sezona je gotova, zastor je spušten i mogu sa sigurnošću reći da smo svi jedva čekali kraj i da idemo na zasluženi odmor. Izuzetno mi je drago sto sam došao u ovu sredinu, među ovakve dečke, koji su me maksimalno podržali u svim mojim zamislima kako bi to sproveli na terenu. Zahvaljujem se svim dečkima koji su sudjelovali u ovako velikom uspjehu kluba, svi su doprinijeli na neki svoj način. Veseli me što je uvijek bila velika brojka odaziva na treningu, što su uživali i kada im je bilo najteže. Dečki moji, skidam kapu do poda, jer uz poslove koje obavljate, redovito ste izvršavali svoje obveze i na terenu. Zahvalio bi se predsjedniku kluba na ukazanom povjerenju i ljudima u upravi. Posebna zahvala ide mom pomoćnom treneru Škofu, koji je svoj posao obavljao maksimalno profesionalno i uvijek bio na raspolaganju u bilo kojem trenutku, a i ostvario je najveću pobjedu ove sezone u ligi, što dovoljno govori o njegovim trenerskim kvalitetama. Hvala i našim navijačima što su bili uz nas kroz cijelu sezonu. Ja se ovim putem opraštam od klupe Borinaca i želim klubu sve najbolje u budućnosti, da ponovite ovaj rezultat, pa i da budete još bolji, jer vjerujem da možete. Ostajem vaš navijač i sigurno ću doći pogledati koju utakmicu kada mi obaveze budu dozvolile. – rekao je Marko Novoselac za Facebook stranicu Borinaca.

Oglas

Uz Marka, klub napušta i njegov pomoćni trener, 27.-godišnji Ivan Škof, koji je uz funkciju pomoćnog trenera obavljao trenerski posao u pionirskoj kategoriji kluba iz Jarmine. Upravi kluba preostaje pronaći novo trenersko ime koje će povesti ekipu Borinaca u novu sezonu.

Poznavajući rad i trenerske kvalitete trenera Novoselca, sigurni smo kako neće dugo biti bez angažmana. Na naše pitanje na tu temu nije htio davati izjave, iako se iz razgovora dalo naslutiti kako mladi stručnjak već ima nekakvih ponuda i planova za sljedeću sezonu. Obećao nam je kako će nas prve obavijestiti ako dođe do službenog dogovora i novog angažmana, ali da do tada ne bi htio s imenom kluba izlaziti u javnost.