Marko Dinjar: Moja je budućnost vezana isključivo uz Vardarac

Zahvaljujući fantastičnom proljetnom dijelu sezone Vardarac je postao prvak osječko-baranjske 1. ŽNL. Na zimskoj je pauzi jesenski prvak FEŠK bježao ekipi iz Vardarca velikih osam bodova, međutim Dinjarova je momčad proljeće odradila fantastično te je osvojila titulu potpuno zasluženo. U 14 su proljetnih utakmica slavili u njih 13, dok su poraženi jedino na gostovanju u Ladimirevcima.

Oglas

Vardarac je treću godinu zaredom prvak. Nakon osvajanje Baranjske lige i 2. ŽNL NS Beli Manastir, ove su sezone osvojili naslov u osječkoj 1. ŽNL. Ovaj baranjski klub enormno raste, a sličnoj se sezoni nadaju i u MŽNL Osijek-Vinkovci gdje će nastupati na jesen. Ova je sezona bila premijerna sezona u Vardarcu za trenera Marka Dinjara koji je momčad preuzeo prošlo ljeto. Razgovarali smo s mladim trenerom Dinjarom o prošloj sezoni, kao i o planovima za budućnost.

Oglas

Oglas

Sportalo: Treneru, sezona je završila. Vardarac je, kako ste i obećali, prvenstvo ste napravili zanimljivim do samoga kraja. Na kraju ste upravo vi završili na prvom mjestu. Kako komentirate polusezonu?

Dinjar: Da, upravo tako. Zanimljiv dio polusezone gdje smo napravili čudo i uspjeli postati prvaci lige. Mogu reći da smo imali jako puno problema s Covidom na početku priprema i nije bilo lako pripremiti tim jer je prva 3 tjedna priprema jako puno igrača bilo bolesno. Kasnije smo kroz individualan rad dizali bolesne igrače da svi dođu na istu razinu spreme za prvenstvo.

Sportalo: Ostajete li na klupi Zelenih i iduće sezone? Ima li drugih ponuda?

Dinjar: Što se moje budućnosti tiče ona je vezana isključivo uz Vardarac!
Ponuda ima, ali o njima ne razmišljam.

Sportalo: Kakvi su planovi Vardarca za sljedeću sezonu i viši rang?

Dinjar: Planovi za iduću sezonu su naravno ostati u ligi i pokazati se u što boljem svijetlu. Liga je izuzetno zahtjevna i jaka, puna dobrih momčadi i pojedinaca koji su igrali i u najvišim rangovima natjecanja. Sigurno da ćemo ući u natjecanje s respektom prema drugim ekipama.

Sportalo: Slažete li igračku križaljku? Hoće li biti promjena u igračkom kadru?

Dinjar: Sigurno da hoće! Igrački kadar je naravno najbitniji dio cijele priče. Znate i sami da je u amaterizmu ljeto “najveća tržnica”. Sigurno da i naši igrači iz postojećeg kadra imaju ponuda za dalje i da ih zovu drugi klubovi. Mi ćemo prvo pokušati zadržati igrače iz našeg postojećeg kadra, a onda naravno potražiti pojačanja, odnosno igrače koji su spremni s nama u nove radne pobjede. – zaključio je Marko Dinjar, trener Vardarca.