Marko Čanić: “Situacija je ozbiljna, ali nadam se da ćemo uskoro na teren”

S obzirom da nemamo nogometa niti ostalog sporta kojim se možemo baviti iskoristit ćemo to vrijeme da predstavimo sportaše koje redovito pratimo. Obavit ćemo kratke razgovore s igračima i igračicama te ih predstaviti našim čitateljima i iz malo drugačijeg kuta, ne samo govoreći o onom što rade na sportskom terenu. Kako je nama na Sportalu nekakva “centralna” liga 3. HNL red je da prvi u toj ulozi bude predstavnik vodeće momčadi, a tko bi bio bolji izbor od kapetana?

Oglas

Marko Čanić rođen je 29. kolovoza 1989. godine u Slavonskom Brodu, živi u Sibinju, a prvi, matični klub mu je Slobodnica u kojoj je prve nogometne korake napravio sa 7 godina.

Oglas

Završio sam opću gimnaziju Matija Mesić u Slavonskom Brodu, trenutno sam izvanredni student na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Iz NK Slobodnica sam sa 10 godina prešao u Marsoniju gdje prolazim sve uzraste u školi nogometa. Nakon kratke epizode u seniorskoj ekipi odlazim u zagrebačku Lokomotivu, ubrzo slijedi povratak u Brod i tadašnjeg trećeligaša MV Croatiu. Zadržao sam se pune dvije sezone te smo izborili ulazak 2. HNL. Nakon sezone igranja u 2. HNL selim u redove tada prvoligaša Šibenika. Poslije Šibenika uslijedila je polusezona u NK Mosoriz Žrnovnice i odlazak u NK Zagreb kod trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića. Nakon epizode u Zagrebu vraćam se u Brod, u NK Marsoniju gdje igram već sedmu godinu zaredom – predstavio nam je kapetan Marsonije svoj nogometni put.

Oglas

I to vrlo uspješno, Marko je dirgent Bijelo-crne obrane koja je ključ jesenske titule i odličnog starta u proljeće kad je osvojeno svih 6 ponuđenih bodova! Sezona je prekinuta, Marsonia je prva, no ipak tema broj jedan je nesretna korona.

Ova novonastala situacija sa korona virusom je očigledno jako ozbiljna i nimalo bezazlena stvar. Uprava kluba je brzopotezno reagirala i među prvima donijela odluku o prekidu svih aktivnosti do daljnjega. Nimalo laka odluka s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo ove sezone ali smatram da je to dobar potez jer NK Marsonia treba i mora biti primjer ostalim klubovima u županiji. Naglasio bih da je prije svega zdravlje igrača i cijelog sportskog kolektiva najvažnije! U dogovoru s trenerom Ostojićem i dalje smo aktivni što se trenažnog procesa tiče, a sve u okviru mogućnosti i uvjeta koje imamo. Pokušavamo zadržati formu što je dulje moguće i nadamo se što bržem povratku na zelene travnjake – rekao nam je Marko i u zadnjoj rečenici vjerojatno definirao situaciju svih sportaša svijeta.