Mario Vlaović ne vjeruje u nastavak sezone

Kapetan Sloge Mario Vlaović sa svojim je suigračima optimistično krenuo u proljetni nastavak sezone, iako u teškoj bodovnoj situaciji, zacrtali su si cilj skupo prodat kožu, dobro su i krenuli, a onda je sve zaustavljeno od korona virusa.

Oglas

Mario je rođen 1985. godine u Novoj gradišci, završeni je trgovac i u struci radi na jednoj benzinskoj postaji, a nogometna karijera mu je zaista bogata. Ovaj istinski španer, nogometni i malonogometni majstor dugi niz godina igra na visokoj razini, a svoj nogmetni put nam je sam prepričao.

Oglas

Prošao sam sve mlađe kategorije u NK Sloga NG. Moram naglasiti da smo imali odličnu generaciju gdje u kadetima dvije godine za redom odlazimo na završnicu amaterskog prvenstva Hrvatske. Kao junior odlazim u trećeligaša Mladost Cernik gdje skupljam prve minute seniorskog nogometa. Nakon te sezone se vraćam u Slogu, gdje se klub oslanja na tu našu spomenutu generaciju i s par iskusnih kvalitetnih igrača napadamo vrh treće lige i završavamo drugi te sezone. Situacija u klubu nije dobra i odlazim ponovo u tada stabilnog trećeligaša Mladost Cernik gdje se zadržavam 4 godine. Zatim odlazim 2 god u NK Libertas Novska gdje je poseban gušt uživati u igri s današnjim kapetanom Hrvatske malonogometne reprezentacije Tihomirom Novakom. Poslije toga ponovo povratak godinu dana u Cerničku Mladost gdje klub ima velike ambicije i te sezone nam Podravina Ludbreg uzima titulu za jedan bod.Z atim odlazim 3 godine u Slavonac Nova Kapela i evo sada zadnje 4 godine sam ponovo u svome prvome klubu Slogi.

Oglas
Borba za ostanak ove sezone se nazirala i uoči početka sezone s obzirom da je igrački kadar uvelike pomlađen, tako se i pokazalo.

Što se tiče ove sezone ušli smo jako oslabljeni, svega je nas pet ostalo od prošle sezone, došlo je par mladih igrača, ostalo je trener Pavišić priključio juniore u koje vjeruje za mogu pomoći u ovoj situaciji, nazire se kvaliteta kod njih ali cjelokupno je problem manjak iskustva u momčadi. Dosta utakmica smo bili ravnopravni, gdje u egalu ne iskoristimo svoje šanse, dok protivnici u ovome rangu natjecanja to znaju kazniti i poslije toga nam se dogada veliki pad u igri da se više nismo uspijevali vratiti u utakmicu. Tako je išlo iz kola u kolo. Na zimu smo se pojačali s povratnikom Kašljevićem i Ellerom o kojem je suvišno govoriti kakav je odličan igrač. Dobili smo i na iskustvu i na kvaliteti, što nam je prvo proljetno kolo i pokazalo kada pobijeđujemo jako dobru ekipu Kutjeva. Drugo kolo odlazimo desetkovani u Vukovar gdje pojačani domaćin zasluženo dolazi do bodova.

A onda je došlo do tog neočekivanog prekida..

Da, okrenuli smo se nastavku prvenstva gdje u idućih 6 kola imamo 4 utakmice kod kuće, nadali smo se da možemo stvari okrenuti u svoju korist da se priključimo ekipama iz donjeg dijela tablice. Nazalost zbog koronavirusa sve staje i sada nam nogomet nikome nije u prvome planu, iako radimo individualno po uputama trenera da ostanemo u što boljem fizičkom stanju. Koliko god smo u nezavidnoj situaciji na tablici, svakako bi mi sve i jedan htjeli da se vratimo na teren jer bi to značilo da je opasnost od koronavirusa prošla. Ipak sam mišljenja da neće biti moguće završiti ovu sezonu, jer sada je već izgubljeno puno natjecateljskog vremena i ne vidim način kako bi se ostatak kola mogao odigrati a tu nam je kao i većini klubova još i kup.

Poruka kapetana Sloge za kraj?

Ovim putem želim pozdraviti sve sportaše i sve ljude koji prate vaš rad i apelirati ih da se svi zajedno držimo mjera civilne zaštite jer sam uvjerenja da je to jedini način da se što prije ponovo sretnemo na sportskim terenima.