Mario Tomić ostaje vjeran rukometnom klubu Nexe do 2026. godine

Nakon dosta negativnih vijesti kojima smo okruženi ovih dana stiže nam jedna jako lijepa, a vezana je za naš klub i dobro nam znanog pivota Maria Tomića. Naime, nakon nekih ponuda europskih klubova i igranja za reprezentaciju Katra Mario je odlučio nastaviti karijeru u RK Nexe stavivši svoj potpis na šestogodišnji ugovor. U telefonskom razgovoru on nam je otkrio što je sve prethodilo toj odluci te kako je do nje došlo, a, također, rekao nam je kako provodi ovo vrijeme u karanteni te što očekuje u narednim danima.

Oglas

Produžio sam ugovor s klubom do 2026. godine

Oglas

“Već sam tri sezone u RK Nexe, a nedavno sam produžio ugovor s klubom do 2026. godine pa mogu slobodno reći da ću ostati vjeran ovom dresu do kraja karijere. U međuvremenu pojavila se mogućnost igranja za neke europske klubove, ali se nisam vidio u tome. Postojale su dva riješenja – otići u Katar ili ostati u Našicama te nakon razgovora s predsjednikom kluba Josipom Ergovićem odlučio sam se za ovu drugu opciju, ostanak u klubu. Izbor i nije bio toliko težak pošto mi je u Našicama jako lijepo živjeti – počevši od grada, ljudi, navijača i suigrača te mogu slobodno reći da mi je Našice drugi dom. Ovom prilikom se zahvaljujem predsjedniku Josipu Ergoviću što mi je ukazao povjerenje i dat ću sve od sebe, do zadnjeg atoma snage, da ga i opravdam.”

Oglas

Moramo se prilagoditi novonastaloj situaciji

“Da mi je netko prije mjesec dana spomenuo da će doći do ovoga rekao bih mu da se sigurno šali, ali ova situacija je pogodila cijeli svijet. Svi se nalazimo u istom košu da tako kažem, i ovo je do sada nešto neviđeno. Ipak, mi nastavljamo s individualnim treninzima kako bismo održali kondiciju i moramo se prilagoditi ovom novom načinu života za koji se nadam da neće još dugo potrajati.”

Odmaram se uz dobru knjigu, šetnjom u obližnjoj šumi te u druženju s obitelji

“Dan mi je više – manje ispunjen: nakon buđenja krećem s radovima oko kuće, trenutno uređujem dvorište i to mi dođe kao jedan vid treninga, zatim si dam malo oduška u kuhinji praveći ručak, a nakon toga krećem s treningom, odnosno, pragramom kojeg smo dobili od svojih trenera. Kada završim s treningom odmaram se uz dobru knjigu, šetnjom u obližnjoj šumi te u druženju s obitelji. Dakle, koristim ovo vrijeme za sve one aktivnosti s kojima se nisam stigao baviti tijekom normalne rukometne sezone. Moramo biti pametni, moramo čuvati sebe i jedni druge. Siguran sam da ćemo iz ove krize izaći jači i neke stvari ćemo sigurno više cijeniti.”

Svi smo mi profesionalci i ostat ćemo u dobroj kondiciji

“Redovito se čujem s trenerom Hrvojem Horvatom kao i s dečkima iz kluba, dosta njih je ostalo u Našicama i svi se strogo pridržavamo zadanog režima. Pazim da ne bih dobio na kilaži, odnosno, da ne zapustim formu. Bitno je pobijediti samog sebe, ova situacija je apsolutne netipična za nas sportaše, ali mi smo profesionalci i siguran sam, kada se vratimo u normalni režim treniranja i igranja utakmica, da ćemo svi biti u relativno dobroj kondiciji.”

Pazimo jedni na druge – #ostanidoma

“Za kraj bih poručio da pazimo jedni na druge, a ovu krizu moramo zajedno prebroditi, trebamo se ponašati poput momčadi.”

Izvor rknexe.hr