Mario Teppert: Bolji smo, ali se ne zavaravamo da će biti lako

Odbojkaši Murse Osijeka i Ribole Kaštela u četvrtak u 17 sati u dvorani Gradski vrt u međusobnom će ogledu odrediti tko će biti ovogodišnji pobjednik Kupa Hrvatske. Osječani su favoriti, to pokazuju i plasmanom na tablici Superlige, gdje su prvoplasirani na tablici, sa 16 pobjeda bez poraza, i s tek 5 izgubljenih setova u ligi, a tu treba svakako pridodati i 3 pobjede u Kupu Hrvatske. Dakle, niz od 19 pobjeda, bez poraza, u sezoni 2020/21 koji namjeravaju nastaviti do kraja.

Stoga trener Murse Osijeka Mario Teppert pred finale domaćeg kupa kaže:

–   Motivirani smo, definitivno želimo nastaviti put nepobjedivosti. Objektivno smo jači i iskusniji od Kaštelana, imamo dužu klupu, no ne zavaravamo se time jer znamo da u ovoj utakmici nema popravnog i da je i do sada znalo biti raznoraznih neočekivanih rezultata u kupu. Igramo kod kuće, u dvorani koju poznajemo kao svoj džep, što je također određena prednost, nažalost bez prisustva gledatelja, no barem će ih nadam se biti pred tv ekranima Arenasporta. S Kaštelanima smo već igrali ove sezone u 10. kolu Superlige kada smo ih krajem prosinca pobijedili s 3:1 u Kaštelima.

Zanimljivo, prije točno deset godina (2011.) ove su se dvije momčadi sastale također u finalu Kupa Hrvatske, kada su s 3:0 trijumfirali Osječani osvojivši svoj prvi trofej.

Toga se jako dobro sjeća i dugovječni trener Ribole Kaštela Ivan Rančić:

–   Sjećam se dobro tog susreta jer je to bio na neki način moj trenerski početak, tada sam još bio igrač i trener. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, iako moram priznati da su Osječani favoriti. Uostalom, uz Mladost su i najveći favoriti za naslov prvaka. Naravno, to ne znači da se predajemo, mi smo ove godine jako pomladili momčad, no u posljednje vrijeme igramo sve bolje, neke stvari sjedaju na svoje mjesto, pa očekujemo dobru borbu. Pripremili smo se ozbiljno za njih, dobro ih poznajemo, naročito njihovog najboljeg igrača Matokovića koji je dvije godine igrao kod nas. Žao mi je što se vratio natrag u Osijek, jer je profesionalnoj odbojci pretpostavio medicinu, žao zbog njegovog odbojkaškog razvoja jer vjerujem da bi napravio sjajnu karijeru negdje u inozemstvu. No, s druge strane, profitirao je Osijek.