Mario Petrović – nogometna karijera koja još uvijek traje

Slavonski Brod imao je niz dobrih i kvalitetnih nogometaša pogotovo u vrijeme kad je Marsonia nastupala u Prvoj ligi. Nekoliko igrača iz tog vremena danas su i dalje ostali u nogometu i rade kao treneri poput: Zemira Mujčina, Dinka Rosandića, Armina Mašića, Josipa Markovinovića, Ante Alara, Marija Tadića, dok se među njih ubraja i Mario Petrović.

Mario Petrović premda ima 44. godine još uvijek je aktivan igrač, ali i trener nogometaša Slavonca iz Bukovlja. Počeo je s 9. godina u Poletu iz Bosanskog Broda u kojem je bio do kadeta pred sami Domovinski rat. Od 1991. godine je u kadetima Marsonije u kojoj je bio u juniorima i seniorima. Još uvijek se nije umorio od nogometa i ne zna koliko će još igrati.

Svoj debi u seniorima Marsonije imao je kod Miroslava Buljana 1996 godine kada se klub natjecao u Prvoj ligi. Nakon toga odlazi u češku Mladu Boleslav iz koje se vraća ponovno u Marsoniju koju je iz Druge vratio u Prvu ligu. Među Bijelo – crnima bio je sve do 2004. godine, a onda je otišao u vinkovačku Cibaliju. Slijedi odlazak u Slavonac iz Starih Perkovaca s kojim je iz Županijske lige došao sve do Druge lige i ne samo to, izboren je plasman u Prvu ligu. Međutim, tamo se Perkovčani nikada nisu našli, dok je Mario Petrović otišao u Slobodnicu i Oriolik iz Oriovca. S oba ta kluba izborio je plasman u viši rang, a iz Oriovca je prešao u Raketu iz Beravaca. Nakon toga slijedi epizoda sa Slavoncem iz Bukovlja u kojem je i danas.

Već u Raketi iz Beravaca Mario Petrović bio je trener i igrač što je nastavio i u Slavoncu iz Bukovlja. Kako mu se bliži završetak igračke karijere, planira li se više posvetiti trenerskom pozivu.

Premda nema trenerskih ambicija za Marija Petrovića je ovogodišnji naslov prvaka Četvrte lige sa Slavoncem iz Bukovlja kao i plasman u Treću ligu – istok najveći uspjeh u trenerskoj karijeri.

Uz veliki Mario Petrović igra i mali nogomet. Bio je igrač koji je u isto vrijeme igrao Prvu ligu za Marsoniju i Prvu ligu za Argus što je bio pravi raritet. U posljednjih nekoliko godina kapetan je Broda 035 s kojim je igrao u Prvoj ligi, dok danas taj klub pokušava ponovno vratiti među prvoligaše.

U nogometnoj karijeri igrao je protiv puno dobrih i kvalitetnih igrača, međutim, najviše pamti gostovanje s Marsonijom u Milanu i prijateljsku utakmicu protiv Intera u kojem je tada igrao Brazilac Ronaldo.

Mario Petrović može se pohvaliti da s puno uspjeha nastupa na malonogometnom turniru Kutija šibica u Zagrebu u kategoriji veterana. Tako je 2017. godine došao do naslova, dok je prošle godine s tom istom ekipom osvojio 2. mjesto. Prvu medalju na Kutiji šibica uzeo je 2006. godine, ali u konkurenciji seniora kada je s Caffe barom Patika iz Osijeka osvojio 3. mjesto. (Josip Šebalj)

Foto SS YT