Mario Kovačević: “Ne smijemo puno griješiti jer su opasni u kontrama”

Sve je bliže trenutak kada će Varaždin ponovno zaigrati u elitnom razredu hrvatskog nogometa, u nedjelju na stadionu Varteks gostuje Slaven Belupo, a utakmicu su na konferenciji za medija najavili trener Mario Kovačević i sportski direktor Nikola Šafarić.

Oglas

– Sretan sam što smo napravili puno dobrih stvari i spremni dočekujemo prvu ligu i kolo. Došao nam je Radošević i danas će potpisati jedan stoper iz Luksemburga, došao nam je prije par dana Jelenić, stoper iz Intera, sigurno će biti još dolazaka – rekao je Šafarić.

Oglas

Sportski direktor novog prvoligaša odradio je prilično dobar posao u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka, no i sam najavljuje da će dolazaka biti još, nada se kako će se momčad pojačati s još barem 2 ili 3 prava igrača, takvozvana “kapitalca”.

Oglas

– U utakmicama s prvoligašima smo pokazali da možemo sa svakim igrati što smo pokazali u tih pet utakmica. Ova ekipa je karakterna i dobro balansirana, ali nam treba par osvježenja. Kapetan Postonjski je najstariji. Brekalo je došao na vrijeme i konkurira za prvu utakmicu, a nadam se da će dobivenu šansu opravdati i ostali – rekao je Kovačević dok je o prvoj utakmici dodao – Godinu dana smo radili za tu utakmicu i da se vratimo gdje nam je mjesto u prvu ligu, jedva čekamo da utakmica u nedjelju krene. Pokazali smo da imamo moć, snagu i kvalitetu, nadam se da ćemo pozitivnu energiju i zajedništvo prenijeti na Slaven. Imaju dobru obranu i brzu tranziciju. Imamo igrače koji mogu to odigrati. Ne smijemo puno griješiti jer su opasni u polukontri i kontri.

Cilj Varaždina u novoj sezoni je izboriti ostanak među prvoligašima, ako je ikako moguće bez pretjeranog stresa, dakle na vrijeme odmaknuti od onih koji će biti na samom dnu, a da bi tako bilo nema boljeg recepta nego krenuti s tri domaća boda.